Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene

Postat de timea in Mancaruri cu carne
27 Dec 2013 | 19350 vizualizari
Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene

Sunt convinsa ca multi dintre voi ati auzit de ouale aceastea scotiene. Eu le-am vazut de mult timp pe multe bloguri si chiar si la Paprika TV unde le prezenta Jammie Oliver. Am retinut ideea: adica carne tocata in care vine un ou fiert. Eu am folosit reteta mea de chiftele pentru invelis voi puteti folosi doar carne tocata cu condimentele dorite de voi. Eu le-am servit la masa de Craciun si tare bine au aratat langa alte bunatati. Sotul meu radea de ele si sa va zic de ce. Stiti ca se zice ca scotienii sunt zgarciti, asa ca el a zis ca acest aperitiv a fost facut ca sa induca in eroare oamenii, adica crezi ca e o bucata mare de carne , dar cand colo e doar un strat subtire restul e ou :))

Ingrediente

  • 7 oua
  • 600 gr carne tocata amestec porc si vita
  • 1 cartof potrivit
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica si eventual si 1-2 catei de usturoi daca vreti mai aromati
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde tocat
  • 2 linguri pesmet
  • Pentru invelis:
  • 1 ou
  • 2 lingurite mustar cu piper
  • pesmet
  • faina pentru dat oul prin el

Mod de preparare

Mai intai punem ouale la fiert timp de 7-8 minute. Ouale trebuie sa fie fierte tari.Le luam de pe foc si le punem in apa rece 1-2 minute apoi le decojim. 

Cartoful si morcovul le dam pe razatoarea mica si le stoarcem bine. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Adaugam aceste ingrediente peste carnea tocata impreuna cu oul, sarea si piperul si patrunjelul tocat. Le amestecam bine toate si adaugam si pespetul si omogenizam.

Punem intr-o farfurie faina, in alta oul batut amestecat cu mustar si in alta pesmetul.

Ouale le dam prin faina si le invelim cu amestecul de carne tocata. Puteti imparti de la inceput carnea in 7 parti egale. Eu am intins in palma carnea, am aasezat oul in palma peste carne si am acoperit apoi oul.

Bila obtinuta o dam mai intai prin ou apoi prin pesmet. Procedam la fel si cu restul.

Asezam chiftelele uriase in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 35 minute, pana se rumenesc frumos.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit le feliem si le servim alaturi de alte aperitive.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Retete similare

Rulada de carne tocata la cuptor

Postat de Corina33

Rulada de carne tocata la cuptor

Punem untul la încins într-o tigaie. Curățăm și tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în unt. Usturoiul curățat și pisat îl adăugăm la ceapă după...

Citeste continuarea

Rulada de pui cu mozzarella

Postat de ctlina

Rulada de pui cu mozzarella

Pregatim untul de usturoi. Curatati usturoiul. Mixati usturoiul cu untul si patrunjelul. Puneti un pic de sare . Dati la rece. Pieptul de pui se taie cu un cutit pe toata lungimea  pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2013, 21:41
la 27.12.2013, 21:42
ce super sunt,trebuie sa fac si eu
la 27.12.2013, 21:45
Dora ;
Sa le faci Bia ca sunt bune si faine
la 27.12.2013, 21:45
Ce faine si grozave pentru un platou cu gustari
la 27.12.2013, 21:46
wow.............o idee grozava.

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking