Ingrediente
- 7 oua
- 600 gr carne tocata amestec porc si vita
- 1 cartof potrivit
- 1 morcov
- 1 ou
- 1 ceapa mica si eventual si 1-2 catei de usturoi daca vreti mai aromati
- sare si piper dupa gust
- patrunjel verde tocat
- 2 linguri pesmet
- Pentru invelis:
- 1 ou
- 2 lingurite mustar cu piper
- pesmet
- faina pentru dat oul prin el
Mod de preparare
Mai intai punem ouale la fiert timp de 7-8 minute. Ouale trebuie sa fie fierte tari.Le luam de pe foc si le punem in apa rece 1-2 minute apoi le decojim.
Cartoful si morcovul le dam pe razatoarea mica si le stoarcem bine. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Adaugam aceste ingrediente peste carnea tocata impreuna cu oul, sarea si piperul si patrunjelul tocat. Le amestecam bine toate si adaugam si pespetul si omogenizam.
Punem intr-o farfurie faina, in alta oul batut amestecat cu mustar si in alta pesmetul.
Ouale le dam prin faina si le invelim cu amestecul de carne tocata. Puteti imparti de la inceput carnea in 7 parti egale. Eu am intins in palma carnea, am aasezat oul in palma peste carne si am acoperit apoi oul.
Bila obtinuta o dam mai intai prin ou apoi prin pesmet. Procedam la fel si cu restul.
Asezam chiftelele uriase in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 35 minute, pana se rumenesc frumos.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit le feliem si le servim alaturi de alte aperitive.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|