Ingrediente
- Am folosit pentru chiftele:
- 500 gr carne macinata de porc
- 500 gr carne macinata de vita
- 2 oua
- 2 linguri gris
- 1 lingurita tika masala
- 1 lingurita sos de stridii
- 1 lingurita sos de ardei iuti
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 usturoi verde si 1 catel
- 6-7 frunze busuioc
- Pentru sos:
- 800 gr rosii fara pielite taiate cubulete (Cirio)
- 7-8 frunze busuioc tocate marunt
- 1 catel usturoi
- 1 lingurita pasta de creveti
- 1 lingurita curry praf
- 1 lingurita zahar
- sare,piper
Mod de preparare
Chiftele: Carnea am amestecat-o si apoi am pus-o in robot impreuna cu ouale,grisul,sosul de stridii,sosul de ardei iuti,condimentele ,usturoiul si busuiocul tocate marunt,si le-am maruntiti putin pana cand carnea a devenit mai fina si ingredientele s-au amestecat complet.
Intr-o tigaie am incins 2 linguri ulei si am prajit pe rand chiftelele formate,pana cand s-au rumenit frumos pe ambele parti.
Sosul: Am pus in robot rosiile din conserva,busuiocul tocat marunt si le-am amestecat bine pana cand s-a format o pasta.Intr-o craticioara am pus o lingura ulei de masline,usturoiul tocat marunt,condimentele si le-am lasat sa se prajeasca usor cateva secunde la foc iute,apoi am adaugat pasta de rosii cu busuioc si am lasat sosul sa fiarba 6-7 minute,am asezonat apoi cu sare si piper dupa gust si inainte de a stinge focul am pus o lingurita de zahar si am amestecat bine.
A fost o mancarica delicioasa pe care va recomand cu drag sa o incercati.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|