Ingrediente
- chiftelute de peste 17-20 buc
- 2 linguri faina
- 300 pasta de tomate
- 2 linguri balsam de vin rosu
- putina sare
- 100 ml apa
- 3 linguri unt topit
- 2 frunze foi de dafin
- 1 lingurita zahar
- marar
Mod de preparare
Chiftelutele vezi reteta postata aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-crocante-de-peste-ii-16260.html
Untul se pune la topit intr-o cratita, se pune faina , se caleste 3-4 minute dupa care se pune pasta de tomate dizolvata cu putina apa(asta daca pasta e prea groasa) se amesteca bine si se mai completeaza cu apa daca e nevoie.
Se adauga foile de dafin, zaharul, balsamul de vin rosu, sare si se amesteca bine toate. Se lasa sa dea 2 clocote.
Se pun chiftelutele in sos si se lasa sa fiarba 5 minute impreuna. Se servesc cu marar (eu am pus din congelator,dar e mai aromat cel proaspat)
Marar se poate pune si in sos, sa dea 2 clocote ,da un gust foarte placut.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de peste in sos de tomate cu marar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|