Chiftelute de pui cu sos alb

Postat de madi_marin in Pui
10 Mar 2010 | 35227 vizualizari
Chiftelute de pui cu sos alb

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui dezosate
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 cana cu lapte
  • faina
  • condimente pentru carnea de pui
  • verdeata
  • ulei

Mod de preparare

Carnea se toaca marunt la robot impreuna cu ceapa , usturoiul si condimentele. Se fac bilute de carne care se dau prin faina si se prajesc un ulei incins. Cand sunt gata se pun pe hartie absorbanta sa se scurga de surplusul de ulei .

Se prepara sosul: se pune faina intr-un vas sa se rumeneasca putin la foc mic, se adauga ulei pana se obtine o compozitie mai tare ca cea de clatite, apoi se adauga laptele caldut si smantana pentru gatit lasata la temperatura camerei,pana se obtine  consistenta dorita a sosului. In sosul gata se pun chiftelutele , se mai lasaputin pe foc si se dau deoparte.

Preparatul se serveste cald, eventual cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute de pui cu sos de rosii si busuioc

Postat de RuxyRux

Chiftelute de pui cu sos de rosii si busuioc

Carnea se spala, se taie si se toaca prin masina, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga, oul, apa, uleiul, laptele, pesmetul, sare si piper dupa gust. Se formeaza chiftelutele. Se unge...

Citeste continuarea

Chiftelute cu miez de orez si sos alb

Postat de merisor67

Chiftelute cu miez de orez si sos alb

Am fiert intai orezul cu apa, sare si putin piper macinat, apoi am lasat la racit. Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa trecuta prin masina de tocat impreuna cu usturoiul curatat. Am trecut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2010, 18:22
super idee
la 10.03.2010, 20:40
nu mai reusesc sa tin pasul cu atatea bunatati aici pe site imi plac foarte mult, super da!
arata minunat de bine!
la 10.03.2010, 21:08
deci ,sa incerc cu sos alb?sa vad cum o fi !
la 10.03.2010, 23:07
Vai, ce bine arata Astea merg cu mamaliguta si niste usturoi
la 11.03.2010, 00:26
salivez deja, arata ...........bestial ce mai bravo,super ideie

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking