Ingrediente
- Pentru chiftelute
- ulei de masline
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 ceapa, tocata
- 400 gr carne de vitel, tocata
- 4 lingurite busuioc maruntit
- 1 lingura otet balsamic
- 1 lingurita sos Chilli-Garlic
- 1 lingurita sos Sweet-Chilli
- 500 ml bulion de rosii/ pasta de rosii
- Pentru piureul de cartofi cu pesto
- 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete
- 150 ml lapte
- 2 linguri pesto
Mod de preparare
Se incinge o tigaie si se adauga putin ulei de masline.Se calesc usturoiul si ceapa, aprox.4 minute, pana cand ceapa se inmoaie.Se scot si se fac piure cu blender-ul.
Intr-un vas se amsteca carnea cu 2 lingurite busuioc, otetul balsamic, cele 2 sosuri, sare si piper dupa gust.Se fac 16 chiftelute si se prajesc in 1 lingura ulei de masline pana cand s-au rumenit,aprox. 5-8 minute.Se adauga bulionul de rosii, 2 lingurite busuioc ramas si piureul de usturoi cu ceapa si se lasa totul sa fiarba la foc mic 15 minute, pana cand chiftelutele s-au facut.
Intre timp, se fierb cartofii in apa cu sare pana cand s-au inmuiat.Se scurg bine apoi se fac piure cu laptele si pesto.
Se imparte piureul de cartofii in 4 farfurii, iar deasupra se toarna sosul de rosii cu cate 4 chiftelute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos cu piure de cartofi si pesto" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (0)
|