Chiftelute in sos cu piure de cartofi si pesto

Postat de laylalala in Vita
17 Feb 2010 | 7530 vizualizari
Chiftelute in sos cu piure de cartofi si pesto

Ingrediente

  • Pentru chiftelute
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 ceapa, tocata
  • 400 gr carne de vitel, tocata
  • 4 lingurite busuioc maruntit
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita sos Chilli-Garlic
  • 1 lingurita sos Sweet-Chilli
  • 500 ml bulion de rosii/ pasta de rosii
  • Pentru piureul de cartofi cu pesto
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri pesto

Mod de preparare

Se incinge o tigaie si se adauga putin ulei de masline.Se calesc usturoiul si ceapa, aprox.4 minute, pana cand ceapa se inmoaie.Se scot si se fac piure cu blender-ul.

Intr-un vas se amsteca carnea cu 2 lingurite busuioc, otetul balsamic, cele 2 sosuri, sare si piper dupa gust.Se fac 16 chiftelute si se prajesc in 1 lingura ulei de masline pana cand s-au rumenit,aprox. 5-8 minute.Se adauga bulionul de rosii, 2 lingurite busuioc ramas si piureul de usturoi cu ceapa si se lasa totul sa fiarba la foc mic 15 minute, pana cand chiftelutele s-au facut.

Intre timp, se fierb cartofii in apa cu sare pana cand s-au inmuiat.Se scurg bine apoi se fac piure cu laptele si pesto.

Se imparte piureul de cartofii in 4 farfurii, iar deasupra se toarna sosul de rosii cu cate 4 chiftelute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos cu piure de cartofi si pesto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Vita cu legume

Postat de privatelaura

Vita cu legume

Intr-un vas de plastic, am amestecat ingredientele pentru marinata.  Carnea am spalat-o si am taiat-o cuburi, cum a reusit, mai mici, mai mari. Le-am pus in vasul cu marinata, le-am...

Citeste continuarea

Friptura de vitel cu fasole verde

Postat de mihaelar63

Friptura de vitel cu fasole verde

Carnea fiarta de vitel se feliaza. Ceapa si usturoiul  se curata se toaca marunt. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt....

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking