Chiftelute in sos rosu (Souzoukakia)

Postat de doralinda72 in Mancaruri cu carne
9 Iun 2013 | 4859 vizualizari
Chiftelute in sos rosu (Souzoukakia)

O reteta delicioasa invatata de la soacra mea! Doar ca in Grecia, se folosesc sub forma de "cilindru" si nu rotunde cum le-am preparat eu. Numele intreg la acest preparat este "Souzoukakia SMIRNEIKA" ptr ca este originala din SMIRNi , acum Izmir in Turcia. Dupa cum se stie, partea de vest a Turciei pana si inclusiv Istambul (vechiul Constantinopol, nume pe care il folosesc grecii si in ziua de azi)a fost imperiul Bizantin, dar cu timpul, imperiul otoman au ocupat locurile.....asa cum s-a intamplat si la noi.

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 ceapa data prin razatoare
  • o lingurita oregano
  • 1-2 linguri ulei masline
  • 2 felii de paine uscata
  • 1 lingura Ouzo
  • sare
  • piper
Ptr sos:
  • 100 gr rosii in bulion tocate marunt
  • putin oregon
  • o ceapa tocata marunt
  • sare
  • piper
  • 1-2 foi dafin
  • putina faina ptr prajit
  • ulei ptr prajit

Mod de preparare

Amestecam ingredientele ptr chiftelute, inmuiem painea in apa apoi o stoarcem si o punem in carne, amestecam bine ptr a fi omogen. Incalzim uleiul ptr prajit bine, apoi formam chiftelutele, le dam prin putina faina si le punem la prajit cateva min pe fiecare parte, dupa care le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie ptr a se scurge surplusul de ulei. Cand am terminat de prajit, strecuram uleiul in care le-am prajit si calim ceapa.

Adaugam ssul de rosii si restul de ingrediente, amestecam si lasam cca 2-3 min dupa care punem putina apa si adaugam si chiftelutele, lasandu-le la foc mediu cca 20 min pana sosul s-a ingrosat.

Se servesc alaturi de un piureu de cartofi sau orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos rosu (Souzoukakia)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Retete similare

Perisoare si oua posate in piure de spanac

Postat de merisor67

Perisoare si oua posate in piure de spanac

Am pus 4 oua, pentru ca atatea persoane suntem la masa, pentru a doua zi, ouale le-am preparat separat. Incepem cu prepararea perisoarelor. Amestecam carnea tocata cu ceapa trecuta prin...

Citeste continuarea

Creier pane

Postat de gurita_ta2005

Creier pane

Creierul se curata de pielite si se spala bine. Intr-o craticioara, punem apa cu foi de dafin si otet si oparim creierul; cand apa incepe sa clocoteasca, il lasam cateva minute si lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2013, 15:06
la 09.06.2013, 15:16
motanel, multumesc frumos!
la 09.06.2013, 15:17
foarte bune
la 09.06.2013, 15:25
Imi plac
la 09.06.2013, 15:32
Bya, geanina

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking