Ingrediente
Ingrediente pentru chiftele
- 600-700 g carne tocata mixta (vita + porc)
- 1 ceapa
- 2 felii de paine
- sare, piper
- 1 ou
- pesmet
- un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
- ulei pentru prajit
Ingrediente pentru sos
- 2 linguri pline cu bulion
- 3-4 linguri de faina
- 3/4 l apa fiarta
- 4-5 linguri de ulei
- 2 foi de dafin
- boabe de piper
Mod de preparare
Taiem carnea cubulete si o dam prin masina, impreuna cu ceapa taiata felii groase si 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine. Punem acest amestec intr-un bol, adaugam oul, sare si piper dupa gust, bicarbonat, si amestecam bine cu mana. Modelam chiftelute mici, rotunde, pe care le dam prin pesmet si le prajim in ulei. Dupa ce s-au prajit le punem pe o farfurie si le dam deoparte. Punem uleiul intr-o craticioara. Adaugam faina si amestecam bine, punem pasta de tomate si amestecam cu lingura de lemn. Turnam apa fiarta, cate putin, pana se face un sos, ca o smantana mai subtire. Punem pe foc mic si cand incepe sa fiarba cufundam chiftelele in sos, punem cateva boabe de piper, sare dupa gust si 2 foi de dafin. Mai lasam sa fiarba 10-15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|