Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi

Postat de merisor67 in Mancaruri cu carne
6 Iul 2013 | 11257 vizualizari
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi

Eu de obicei cand fac chiftelute, fac multe si mancam calde cu mustar, apoi la cele care raman fac un sos , insa de data asta am facut asa ca o budinca, cu piure de cartofi. Sunt foarte bune!

Ingrediente

Pentru chiftelute:

  • 1 Kg carne tocata amestec:porc + vita + pui
  • 2 cepe
  • 6 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei pentru prajit

Pentru sos:

  • 1 borcan zacusca de vara
  • 3 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita zahar

Pentru piure:

  • 1 Kg cartofi
  • 30 gr unt
  • 150 ml lapte
  • apa
  • sare
  • busuioc maruntit
  • 4 catei de usturoi
  • 150 gr cascaval Delaco afumat

Mod de preparare

Mai intai pregatim chiftelutele.

Curatam legumele si le spalam, apoi trecem ceapa si usturoiul prin masina de tocat sau robot si le amestecam cu carnea tocata.

Trecem prin masina de tocat si cartofii cu morcovul, ii stoarcem bine de sucul pe care il lasa si ii amestecam cu carnea tocata.

Adaugam sare, piper, cimbru si doua oua intregi si omogenizam.

Formam chiftelute rotunde si micute si le prajim in uleiul incins, pe toate partile, apoi le scoatem intr-o sita sau pe prosoape absorbante sa le inlaturam uleiul.

Pregatim intre timp si piureul.

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare.

Cand incep sa se sfarame ii scurgem si ii pasam impreuna cu usturoiul curatat si presat,  busuiocul maruntit maruntit. Adaugam untul si diluam cu lapte fierbinte.

Pentru sos amestecam zacusca( reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-vara-48235.html ), cu sucul de rosii si zaharul.

Intr-o forma termorezistenta asezam chiftelutele apoi punem sosul si acoperim cu piureul de cartofi.

Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade dupa care scoatem si radem cascavalul deasupra, apoi introducem din nou la cuptor pentru 5 minute.

Servim alaturi de muraturi sau salata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pastrama de oaie in sos iute de gogosar

Postat de Ina

Pastrama de oaie in sos iute de gogosar

Pastrama se portioneaza in bucati mici. Eu am folosit pastrama preparata in casa . Ungem tigaia cu ulei, adaugam bucatile de pastrama , adaugam usturoiul feliat, putin cimbru, vinul si...

Citeste continuarea

Piept de porc cu cartofi noi la cuptor

Postat de reisnaor_2006

Piept de porc cu cartofi noi la cuptor

Pieptul de porc se taie felii cam de 15 mm grosime si se condimenteaza bine. Cartofii noi curatati se taie felii nu prea subtiri si se pun intr-un vas de sticla termorezistenta impreuna cu ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2013, 20:05
e super ideea! si arata tare bine! am sa le fac si eu al fetitele mele!
la 06.07.2013, 20:05
Arata bine,dar eu din astea nu mananc...
la 06.07.2013, 20:08
Ce idee faina!
P.S. Mie imi plac cu rosii si ardei iuti iuti
la 06.07.2013, 20:08
Meri, văd că-mi rămâne şi porţia refuzată de Cleme Îmi plac chiftelele, indiferent cum sunt pregătite (sos, piure, simple).
la 06.07.2013, 20:15
Padre iti cedez portia mea,mie imi plac dor prajite....

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking