Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi

Postat de merisor67 in Mancaruri cu carne
6 Iul 2013 | 11213 vizualizari
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi

Eu de obicei cand fac chiftelute, fac multe si mancam calde cu mustar, apoi la cele care raman fac un sos , insa de data asta am facut asa ca o budinca, cu piure de cartofi. Sunt foarte bune!

Ingrediente

Pentru chiftelute:

  • 1 Kg carne tocata amestec:porc + vita + pui
  • 2 cepe
  • 6 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei pentru prajit

Pentru sos:

  • 1 borcan zacusca de vara
  • 3 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita zahar

Pentru piure:

  • 1 Kg cartofi
  • 30 gr unt
  • 150 ml lapte
  • apa
  • sare
  • busuioc maruntit
  • 4 catei de usturoi
  • 150 gr cascaval Delaco afumat

Mod de preparare

Mai intai pregatim chiftelutele.

Curatam legumele si le spalam, apoi trecem ceapa si usturoiul prin masina de tocat sau robot si le amestecam cu carnea tocata.

Trecem prin masina de tocat si cartofii cu morcovul, ii stoarcem bine de sucul pe care il lasa si ii amestecam cu carnea tocata.

Adaugam sare, piper, cimbru si doua oua intregi si omogenizam.

Formam chiftelute rotunde si micute si le prajim in uleiul incins, pe toate partile, apoi le scoatem intr-o sita sau pe prosoape absorbante sa le inlaturam uleiul.

Pregatim intre timp si piureul.

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare.

Cand incep sa se sfarame ii scurgem si ii pasam impreuna cu usturoiul curatat si presat,  busuiocul maruntit maruntit. Adaugam untul si diluam cu lapte fierbinte.

Pentru sos amestecam zacusca( reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-vara-48235.html ), cu sucul de rosii si zaharul.

Intr-o forma termorezistenta asezam chiftelutele apoi punem sosul si acoperim cu piureul de cartofi.

Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade dupa care scoatem si radem cascavalul deasupra, apoi introducem din nou la cuptor pentru 5 minute.

Servim alaturi de muraturi sau salata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Retete similare

Friptura de iepure cu masline

Postat de Bunica

Friptura de iepure cu masline

Iepurele se parleste,se spala,bucateste si se aseza intr-o cratita incapatoare. Peste el se toarna marinata si se lasa 24 de ore sa se marineze. Cand se scoate carnea de la marint se...

Citeste continuarea

Coada de vitel cu naut si paste

Postat de cristeena20

Coada de vitel cu naut si paste

Acest fel de mancare se poate face lent, fierbandu-se mult la foc mediu sau se poatefierbe la oala cu presiune, dar nu va fi la fel de gustoasa ca si fiarta lent. Deci pregatim tocanita . Coada...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2013, 20:05
e super ideea! si arata tare bine! am sa le fac si eu al fetitele mele!
la 06.07.2013, 20:05
Arata bine,dar eu din astea nu mananc...
la 06.07.2013, 20:08
Ce idee faina!
P.S. Mie imi plac cu rosii si ardei iuti iuti
la 06.07.2013, 20:08
Meri, văd că-mi rămâne şi porţia refuzată de Cleme Îmi plac chiftelele, indiferent cum sunt pregătite (sos, piure, simple).
la 06.07.2013, 20:15
Padre iti cedez portia mea,mie imi plac dor prajite....

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking