Chiftelute preparate la cuptor

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
8 Ian 2014 | 4411 vizualizari
Chiftelute preparate la cuptor

Din capitolul " Sa mai evitam prajelile" am ales varianta de a prepara chiftelutele la cuptor. Sunt mult mai gustoase si scapam si de stropii de grasime de pe aragaz.

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de porc
  • 750 carne tocata de vita
  • 2 oua
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 4 cartofi medii
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura sare
  • 1/2 lingurita piper
  • putin cimbru
  • putin busuioc
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 150 gr pesmet

Mod de preparare

Carnea am achizitionat-o direct tocata din piata, asa ca acasa doar am amestecat-o.

Curatam si spalam legumele.

Trecem prin masina de tocat, sau prin robot in cazul meu, ceapa si usturoiul, apoi le adaugam la carnea tocata.

Tocam impreuna morcovul si cartofii, apoi ii stoarcem bine de zeama(eu ii storc in maini) si ii adaugam peste carnea tocata.

Asezonam cu condimentele, tocam mararul si patrunjelul marunt si le adaugam, apoi amestecam si cele doua oua si omogenizam bine totul.

Punem pe un platou pesmetul.

Formam bilute rotunde cat mingea de pimpong le trecem prin pesmet si le asezam in hartii de copt pentru briose, apoi le trecem in tava.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Servim calde alaturi de mustar, sau dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute preparate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Retete similare

Triunghiuri cu ciuperci

Postat de xana

Triunghiuri cu ciuperci

Cat timp aluatul sta la rece(el l-am tinut doar 30 de minute) pregatim umplutura astfel: ceapa si usturoiul taiate marunt se calesc usor in putin ulei de masline impreuna cu foaia de dafin. Se...

Citeste continuarea

Aperitiv briose cu pui si cascaval

Postat de rocsi_1612

Aperitiv briose cu pui si cascaval

Spalati pieptul de pui, il taiati in doua jumatati. Il puneti la fiert cu putina sare si cateva boabe de piper. Dupa ce este fiert pieptul, il scoateti pe o farfurie, il lasati sa se racoreasca...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.01.2014, 19:15
ce bune
la 08.01.2014, 19:17
Crisulina
la 08.01.2014, 19:18
Pai mi-am adus si eu furculita,ce credeai ca scapi?
la 08.01.2014, 19:18
Eu cand fac ,fac multe si mai si congelez,cand am pofte decongelez))
la 08.01.2014, 19:23
Laly, bine ai venit la masa mea! dar scaun nu ti-ai adus? )

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking