Chiftelute preparate la cuptor

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
8 Ian 2014 | 5737 vizualizari
Chiftelute preparate la cuptor

Din capitolul " Sa mai evitam prajelile" am ales varianta de a prepara chiftelutele la cuptor. Sunt mult mai gustoase si scapam si de stropii de grasime de pe aragaz.

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de porc
  • 750 carne tocata de vita
  • 2 oua
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 4 cartofi medii
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura sare
  • 1/2 lingurita piper
  • putin cimbru
  • putin busuioc
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 150 gr pesmet

Mod de preparare

Carnea am achizitionat-o direct tocata din piata, asa ca acasa doar am amestecat-o.

Curatam si spalam legumele.

Trecem prin masina de tocat, sau prin robot in cazul meu, ceapa si usturoiul, apoi le adaugam la carnea tocata.

Tocam impreuna morcovul si cartofii, apoi ii stoarcem bine de zeama(eu ii storc in maini) si ii adaugam peste carnea tocata.

Asezonam cu condimentele, tocam mararul si patrunjelul marunt si le adaugam, apoi amestecam si cele doua oua si omogenizam bine totul.

Punem pe un platou pesmetul.

Formam bilute rotunde cat mingea de pimpong le trecem prin pesmet si le asezam in hartii de copt pentru briose, apoi le trecem in tava.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Servim calde alaturi de mustar, sau dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute preparate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu legume mexicane si ton

Postat de merisor67

Placinta cu legume mexicane si ton

Am citit pe pachetul de pesmet ca contine si drojdie, asa ca nu am adaugat in aluat decat putin praf de copt, asa cat sa ma asigur ca se va coace. Decongelam aluatul la temperatura camerei....

Citeste continuarea

Placinta moteasca

Postat de miremirc

Placinta moteasca

Pregatim aluatul : intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul, putin lapte si putina faina; amestecam bine si lasam la dospit 10 minute. Separata, intr-un castron cernem faina, facem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2014, 19:15
ce bune
la 08.01.2014, 19:17
Crisulina
la 08.01.2014, 19:18
Pai mi-am adus si eu furculita,ce credeai ca scapi?
la 08.01.2014, 19:18
Eu cand fac ,fac multe si mai si congelez,cand am pofte decongelez))
la 08.01.2014, 19:23
Laly, bine ai venit la masa mea! dar scaun nu ti-ai adus? )

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking