Choux à la crème

Postat de Anamaria7 in Prajituri
20 Apr 2012 | 7567 vizualizari
Choux à la crème

Am mai facut o singura data, impreuna cu mama, si m-am distrat :D asa ca am vrut sa le repet. Un alt motiv, DIN NOU, m-am cam saturat de ciocolatzoshenii :P Am executat varianta rapida, cu crema cu budinca, pentru ca eram in criza de timp :P

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 200 gr faina
  • 6 oua
  • Crema:
  • 2 budinci de vanilie
  • 250 gr margarina pt prajituri
  • 600 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1/2 pliculet intaritor pt frisca
  • Decor:
  • glazura de ciocolata

Mod de preparare

Cojile:

Punem uleiul si apa la fiert, iar cand incep sa clocoteasca adaugam TOATA faina si amestecam energic pana se desprinde de pe vas. Lasam sa se raceasca putin, apoi punem cate un ou si omogenizam bine.

Cu un posh (eu am folosit o lingura ca n-am :D) formam bilute (cu vf spiralat) intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le punem la copt in cuptorul incins la 180C. Le lasam sa se umfle si sa se rumeneasca bine.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si repede, repede le taiem capacelele, altfel aluatul se moaie si se taie mai greu.

Crema:

Facem budincile conform indicatiilor de pe ambalaj, dar cu numai 600 ml lapte. Cand sunt gata, adaugam margarina si omogenizam, apoi lasam la racit.

Frisca se bate bine cu intaritorul.

Asamblare:

Punem o lingura buna de crema in fiecare chou, acoperim cu frisca spirale, apoi punem capacelul si glazuram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la crème" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Choux à la crème

Postat de timea

Choux à la crème

Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina  si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului. Luam de pe...

Citeste continuarea

Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas)

Postat de Ade200

Aluat de  choux à la crème sau ecler (pas cu pas)

Vărsaţi laptele, apa,zahărul, sarea, untul într-o cratiţă şi aduceţi la punctul de fierbere. Când amestecul e fierbinte, luaţi cratiţa de pe foc şi adăugaţi făina....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2012, 12:06
prima venit ..iau toata tava! ador prajiturile astea!
la 20.04.2012, 12:12
Timea, serveste-te virtual fara sfiala!
la 20.04.2012, 12:17
Ana,musai sa-mi dai si mie
la 20.04.2012, 12:28
Eu le iubesc fata frumoasa!!! Trimite-mi si mie cateva...ca arata atat de yamyyy bun!
la 20.04.2012, 12:28
Ma inscriu si eu la unul nu am voie sa mananc dar unul virtul nu cred ca imi face rau

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking