Ingrediente
- Aluat:
- 150 ml ulei
- 300 ml apa
- 200 gr faina
- 6 oua
- Crema:
- 2 budinci de vanilie
- 250 gr margarina pt prajituri
- 600 ml lapte
- 200 ml frisca lichida
- 1/2 pliculet intaritor pt frisca
- Decor:
- glazura de ciocolata
Mod de preparare
Cojile:
Punem uleiul si apa la fiert, iar cand incep sa clocoteasca adaugam TOATA faina si amestecam energic pana se desprinde de pe vas. Lasam sa se raceasca putin, apoi punem cate un ou si omogenizam bine.
Cu un posh (eu am folosit o lingura ca n-am :D) formam bilute (cu vf spiralat) intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le punem la copt in cuptorul incins la 180C. Le lasam sa se umfle si sa se rumeneasca bine.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si repede, repede le taiem capacelele, altfel aluatul se moaie si se taie mai greu.
Crema:
Facem budincile conform indicatiilor de pe ambalaj, dar cu numai 600 ml lapte. Cand sunt gata, adaugam margarina si omogenizam, apoi lasam la racit.
Frisca se bate bine cu intaritorul.
Asamblare:
Punem o lingura buna de crema in fiecare chou, acoperim cu frisca spirale, apoi punem capacelul si glazuram.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la crème" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|