Ingrediente
- • 3 cepe roșii mari
- • 100 g zahăr
- • 50 ml oțet de vin roșu
- • 50 ml vin roșu
- • piper și cimbru uscat
- • 25 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Ceapa roșie caramelizată își pierde iuțeala și devine dulce și parfumată numai bună de mâncat pe o felie de pâine de secară cu pastă de brânză (de capră dacă aveți), pe pizza sau într-un quiche.
Ceapa tăiată feliuțe am călit-o în uleiul încins, apoi am adăugat zahărul, oțetul și vinul. Le-am lăsat să fiarbă la foc potrivit, mestecând din când în când, aproximativ o oră până s-a evaporat de tot lichidul, iar amestecul a căpătat o consistență lipicioasă. Am presărat piper și cimbru uscat, apoi l-am turnat într-un borcan sterilizat.
Se păstrază în frigider și trebuie lăsat câteva săptămâni nedesfăcut pentru ca aromele să se matureze.
Să aveți poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de ceapă roșie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|