Ingrediente
- Pentru cotletul de porc am folosit:
- 7 felii de cotlet de porc fara os
- sos soia
- crema de otet balsamic
- ardei iute,
- curry
- Pentru chutney de smochine am folosit:
- 3 smochine mai mari
- 1 ceapa rosie mica
- 1 catel de usturoi
- o lingura sos soia
- 1 lingura zahar tos
- 1 lingura otet balsamic
- ulei de rapita
Mod de preparare
Cotletul de porc felii l-am marinat in sos soia,curry,ardei iute taiat felii,crema de otet balsamic si l-am lasat 1 ora in aceste condimente apoi am pus carnea pe un gratar de aragaz pe care l-am stropit cu putin ulei de masline si l-am lasat sa se faca la foc mic pana s-a patruns bine si s-a rumenit frumos la suprafata.
Pentru chutneyul de smochine am taiat ceapa si usturoiul in bucati mici,le-am calit usor in ulei de rapita,apoi am adaugat si smochinele taiate cubulete mici si am mai lasat 1-2 minute la foc,am adaugat apoi sos soia,otet balsamic si cu cateva secunde inainte de a stinge focul am pus zaharul care s-a topit imediat si a dat si un aspect lucios preparatului meu.
Am servit cotletul de porc cu brocoli,taiat in buchetele si oparit putin in apa cu sare,apoi l-am tras la tigaie in unt,ulei de masline si putin usturoi.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu chutney de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|