Ciolan afumat cu varza la oala de lut

Postat de Constelatialeu in Mancaruri cu carne
4 Noi 2013 | 10003 vizualizari
Ciolan afumat cu varza la oala de lut

Nu cred ca mai este cazul sa va povestesc cat de mult imi place ''leguma ''asta afumata....o sa trec direct la oala de lut si preparatul in sine...

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat cca 1 kg ( fara os)
  • 2 verze cca 2,5 kg
  • 1 kg rosii
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 2 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de oala de lut,o umplem cu apa rece si o lasam cca 30 min.Intre timp taiem ceapa verde si o calim cu cele 2 linguri de ulei.Varza o tocam marunt si o frecam cu sare,peste ea adaugam rosiile taiate felioare,apoi ceapa calita si amestecam bine.

Ciolanul il portionam,bucati mai mari.Varsam apa din oala de lut,asezam un strat de varza,unul de ciolan si tot asa pana umplem oala.Aprindem cuptorul bagam oala inauntru si o lasam cca 3 ore la foc mediu.

Cand e gata o scoatem din cuptor adaugam mararul tocat si o mai bagam cca 5-6 min la cuptor,sa se patrunda si maraul putin.Se serveste cu mamaliguta sau cu paine neagra cum imi place mie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat cu varza la oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Varza dulce a la Cluj

Postat de cristeena20

Varza  dulce a la Cluj

- Varza o taiem nu foarte marunta si o saram putin. Dupa cca 10 minute o stoarcem de apa lasata si o punem intr-o cratita la calit cu ulei de masline. Amestecam si adaugam cimbru proaspat si piper...

Citeste continuarea

Sarmale in varza murata

Postat de gicuta69

Sarmale in varza murata

Mai intai spalam varza si o lasam in apa rece,2-3 ore. Carnea tocata o punem intr-un castron.Peste carne adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, orezul( spalat in apa rece), cimbru,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2013, 17:53
maiculitaaaaaaaaaaaaa
la 04.11.2013, 17:57
Buna si gustoasa mancarica!! daaa, am crezut ca ti-ai facut si tu rost de cuc deala de oala
la 04.11.2013, 17:59
Simona eu raman la din alea traditionale,ma caracterizeaza mai mult...
la 04.11.2013, 18:06
Eu vreau niste sorici
la 04.11.2013, 18:09
la cum arata ......pfffff bravoo..

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking