Ciolan răsfățat pe varză

Postat de elucubratiiculinare in Porc
29 Oct 2013 | 3623 vizualizari
Ciolan răsfățat pe varză

În anul 2012, în Piața din Sibiu, am văzut acest panou mare cu o rețetă pe măsură. Cineva, nu spun cine... că e persoană importantă, m-a tot bătut la cap de atunci să o fac și uite rezultatul. Bine că nu am rătăcit poza ;) Și pentru că rezultatul a fost așa bun, în mod sigur se va reface, pentru că ai mânca într-una de nu te mai saturi :)

Ingrediente

  • 1 varză de aprox. 2 kg
  • 2 buc ciolan de porc afumat
  • o ceapă
  • 1 linguriță boia iute/dulce
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 3 frunze de dafin
  • o cană borș
  • o lingură pastă tomate
  • sare

Mod de preparare

Pentru că de la o vreme sunt împotriva prăjitului, am schimbat un pic rețeta pe ici pe colo. Varza am tocat-o mărunt, am presărat o linguriță de sare și am frecat-o bine. Am curățat ceapa și am tocat-o mărunt. Am adăugat ceapa peste varză și am amestecat-o bine. Am pregătit o oală de pământ, am umplut-o cu apă și am lăsat-o minim 30 minute. Peste varză am mai adăugat o linguriță de boia iute, o linguriță de cimbru uscat, 3 foi de dafin și o legătură de mărar tocat mărunt. Am amestecat bine, am pus varza plină de arome în oala de pământ, iar deasupra am așezat cele 2 ciolane înpingându-le bine să intre pe jumătate în varză. Am vrut să păstrez și osul să lase ceva arome... Punem capac și dăm la cuptor pentru o oră și jumătate. După o oră și ceva, scoatem ciolanele, dacă doriți puteți curăța carnea de pe os - acum se desprinde foarte ușor. Adăugăm în varză o cană cu borș fierbinte - îl punem la fiert înainte să scoatem oala din cuptor. Mai adăugăm o lingură cu pastă de tomate diluată cu puțină apă și amestecăm bine. Adăugăm carnea de pe ciolanele de porc și mai dăm la cuptor pentru o oră. Când e gata se scoate, se lasă un pic să-ți tragă sufletul și servim imediat. Aranjăm varza pe un platou, punem ciolanul deasupra (sau bucățile de carne de pe ciolan). Ornăm cu fire de cimbru și ardei iute. Arată tare bine un ciolan așa mare într-o farfurie, dar un ciolan ar trebui să ajungă pentru două persoane, deci el tot trebuie dezosat înainte de servire. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan răsfățat pe varză" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Snitele de porc in crusta de pesmet cu parmezan

Postat de AdrianUdrea

Snitele de porc in crusta de pesmet cu parmezan

Se feliaza cotletul de porc in felii foarte subtiri.  Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, apoi se presara putina sare peste ele. Se amesteca ouale cu sare, piper si mustar...

Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carnati afumati

Postat de eumimi

Cartofi taranesti cu carnati afumati

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam pana cand se fierb prea tare si incep sa se rupa. Verificam cu o furculita si, daca intra usor, le stingem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2013, 16:13
Ce s-ar mai rasfata si al meu , nu spun cine , persoana importanta
la 29.10.2013, 16:15
la 29.10.2013, 16:16
Inghit in sec de pofta ce-mi este...super bun!!
la 29.10.2013, 16:18
ce m-as rasfata si eu
la 29.10.2013, 16:22

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking