Ciorba ardeleneasca de gulii

Postat de Sidy in Supe/Ciorbe
25 Mai 2010 | 10238 vizualizari
Ciorba ardeleneasca de gulii

Pentru ca acum guliile sunt crudute, am facut aceasta ciorba care noua ne place foarte mult, indiferent cu ce leguma este facuta....

Ingrediente

  • 2 gulii mari
  • 2 morcovi
  • 2 radacina patrunjel
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ou
  • 2 linguri faina( cu varf)
  • smantana
  • bors(optional)
  • patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare).
Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste cu o lingura cu ulei, impreuna cu ceapa verde.

In oala se adauga 4 l apa peste morcovul calit, apoi celelalte legume, se asezoneaza si se lasa sa fiarba.
Se fac galustele.Oul se bate bine, se adauga 2 linguri ulei si apoi faina. Amestecam bine si lasam 10 minute sa se odihneasca.
Cand legumele si zarzavatul sunt fierte, cu ajutorul unei lingurite se rup galustele in ciorba. Se mai lasa sa fiarba 10 minute apoi se stinge focul.
Cine doreste poate acri ciorba cu bors.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de gulii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa cu tortellini si fasole verde

Postat de mihaelar63

Supa cu tortellini si fasole verde

Am spalat oasele de vitel si le-am pus la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Se curata legumele si se spala. Feliati morcovul si telina. Dupa ce oasele au fiert 45...

Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu costita afumata -reteta cu nr.1600

Postat de mihaelar63

Ciorba de cartofi cu costita afumata -reteta cu nr.1600

Costita afumata se spala si se portioneaza bucati mai mici. Puneti costita la fiert in 3 l apa. Intre timp curatati si spalati legumele. Cartofii se taie cuburi, ceapa si usturoiul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2010, 14:39
buna ciorbita ai mai facut vin si eu la o portie ca mi-ai facut o pofta
la 25.05.2010, 15:03
la 25.05.2010, 16:41
eu gulii nu am mancat foarte des la viata mea, ciorbita nici atat n+am avut ocazia sa gust....., dar poate o sa incerc sa fac ca mi se pare interesanta....
la 25.05.2010, 19:58
si mie imi plac guliile dar aici nu am gasit
la 25.05.2010, 21:27
mmm gulii in ciorbita vreau si eu

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking