Ciorbă ciobănească de miel

Postat de panacris in Ciorbe
4 Apr 2013 | 20187 vizualizari
Ciorbă ciobănească de miel

Prim drumețiile noastre am învățat că la stână, nimic nu se aruncă, totul se folosește! Așa am auzit că mațele de miel sunt foarte gustoase în ciorbă. Mulțumesc Bunica și Ina pentru sfaturile privind curățarea lor! Am sunat și o ciobăniță, care, mi-a dat varianta finală! Știu că unii Bucătărași sunt sceptici, dar sincer am probat, mâncat și încă nu am ”murit”!

Ingrediente

  • căpățână de miel,
  • șira spinării cca. 5 bucăți,
  • mațele mielului,
  • mălai cca. 100 g,
  • morcov,
  • telină,
  • păstârnac,
  • ceapă galbenă,
  • ceapă verde,
  • usturoi verde,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • gălbenuș de ou 3 bucăți,
  • iaurt de capră cca. 300 ml

Mod de preparare

Căpățâna de miel, bucățile de șiră, se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, neacoperit, cca. 40 de minute.

Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se umplu cu apă rece, apoi se scurg, operația repetându-se de cca. 3 ori. La final se freacă bine cu mălai și sare. După ce au fost curățate, se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, lăsându-se la fiert cca. 15 minute. Se strecoară, se trec sub jet de apă rece și se taie mărunt.

Ceapa, usturoiul și zarzavaturile se curăță, se dau pe răzătoare și se călesc în puțin ulei și apă. La amestecul de zarzavaturi se adaugă bucățelele de mațe, carnea fiartă, se completează cu apă, se asezonează de sare, piper, foaie de dafin și se lasă la fiert la foc mediu, ca. 15 minute ca să se îmbine gusturile. Gălbenușurile se bat bine cu iaurtul și se adaugă la ciorbă, după ce s-a oprit focul, amestecându-se continuu.

Se servește fierbinte, presărată cu verdeață și puțin oțet după gustul fiecăruia. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă ciobănească de miel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de naut cu fasole galbena

Postat de Valclaudia

Ciorba de naut cu fasole galbena

Curatam ceapa verde, o spalam si o taiem bucatele, apoi o punem la sotat impreuna cu morcovii curatati, spalati si taiati rondele. Adaugam telina trecuta pe razatoarea cu ochuri mici, boabele...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de mihaelar63

Ciorba de perisoare

Curatati si spalati legumele. Tocati cubulete marunte ceapa, gogosarul, morcovul si telina. Sotati usor pentru inceput ceapa si gogosarul. Adaugati morcovul si telina....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2013, 20:24
Cica inca n-a murit ))
Buna ciorbitza!
la 04.04.2013, 20:32
sa ne mai traiesti multi ani de acum inainte)nu se moare dintr-o ciorba ca asta
la 04.04.2013, 20:33
Arata bine ciorbita !!!
Socra-mea zicea ca cineva de la ei din sat le ,, cera '' special sa le prajeasca amestecate cu oua , un fel de omleta...
la 04.04.2013, 20:38
Ina
la 04.04.2013, 20:40
Arata bine, sigur e si gustoasa

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking