Ingrediente
- 500 gr burta vita,
- un gogosar rosu,
- usturoi(3 catei),
- un morcov,
- oase vita,
- ulei 2linguri,
- smantana 100ml,
- 2 galbenuse de ou,
- sare ,
- ardei iute.
Mod de preparare
Se pun oasele la fiert (se poate pune si carnita de vita la fiert cu oasele si cand a fiert se taie bucatele si se pun in ciorba)eu nu am avut si am pus numai oase dar a iesit buna, cand incep sa fiarba se spumeaza si ne ocupam de restul.
Taiem gogosarul marunt ,morcovul il dam prin razatoare.Punem ulei in oala in care va fi facuta ciorba si le punem la prajit gogosarul si morcovul foarte putin apoi luam zeama de pe oase si o turnam peste verdeturile calite (eu am pus si oasele sa mai fiarba impreuna cu toate si la sfarsit le-am scos). Se pune sare dupa gust.
Iintre timp ne ocupam de burta, eu am cumparat-o gata fiarta, doar am taiat-o feliute subtiri. Daca nu e fiarta se pune la fiert. Dupa ce fierb putin verdeturile adaugam burta fiarta si taiata feliute, se lasa la fiert cu verdeturile cam 15-20 minute dupa care tocam usturoiul si il frecam cu o lingurita de ulei pana se face o pasta. Adaugam otet dupa gust si il punem in ciorba. Lasam sa mai fiarba putin daca doriti puteti sa adaugati zeama de la ardei iute si ardei iute taiat marunt cand fierbe, eu nu am pus ca eu nu mananc ardei iute.
Amestecati galbenusurile cu smantana si un polonic de ciorba calda din oala apoi se toarna in oala cu ciorba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|