Ingrediente
- 1 kg de burta
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 1/2 telina
- 1 capatana de usturoi
- 3 lamai
- 2 oua
- 2 linguri de smantana
- 2 linguri de ulei
- sare, piper
- Patrunjel verde
- gogosar rosu murat
Mod de preparare
Burta o spalam bine si o taiem feliute mici, apoi o punem la foc in 2 l de apa cu telina razuita, ceapa taiata marunt si sare. Lasam sa fiarba 1 ora. Intre timp curatam morcovii, ii dam pe razatoare apoi ii calim separat cu cele 2 linguri de ulei. Dupa ce s-au calit morcovii, cu ajutorul unei site turnam morcovii cu uleiul in sita, iar sita o tinem deasupra oalei. Morcovii caliti se arunca (daca pun morcovi in ciorba o face mai dulce si eu de obicei nu pun).
Cand burta e fiarta punem zeama de la cele 3 lamai, mai adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam ouale cu smantana intr-un bol, dupa care punem in ciorba amestecand cu putina supa din ciorba pentru a nu se branzi smantana. La urma punem usturoiul pisat, iar pentru culoare punem putin patrunjel verde tocat si cateva feliute de gogosar rosu murat (daca e murat ii da ciorbei putina acreala)
Se serveste cu smantana si ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|