Ciorba de burta

Postat de simona72 in Ciorbe
27 Iul 2013 | 20911 vizualizari
Ciorba de burta

Aceasta ciorba eu nu o mananc de prea mult timp. I-am dat de gust acum cativa ani cand toata lumea cu care eram la mare manca ciorba de burta, doar eu nu. Am gustat si culmea mi-a placut :)) Ulterior sotul a dorit sa manance si acasa, asa ca am intrebat pe la prietene si fiecare mi-a dezvaluit reteta ei...asa ca vin si eu cu reteta mea pe care am adaptat-o dupa gustul meu....

Ingrediente

  • 1 os de vita cu maduva
  • 1 kg burta prefiarta taiata fideluta
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4-5 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 bucata mica de radacina telina
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper alb
  • 300-400 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • patrunjel verde tocat fin
  • zeama de lamaie sau otet
  • pt servit:
  • ardei iute
  • smantana

Mod de preparare

Ciorba de burta se incepe de fapt prin a face o supa de vita. Deci, punem osul de vita (neaparat sa fie cu maduva) cu apa suficienta, tinand cont si ca dupa ce fierbe apa mai scade si dupa ce scoateti osul apa scade si mai mult, deci...suficienta apa incit sa va ramana pt ciorba. Cind da in clocot luati spuma formata, supa sa ramana clara si lasati la foc mic aproximativ 2 ore. Scoateti osul din supa, strecurati daca este necesar si supa nu este limpede si adaugati legumele curatate si lasate intregi ca pt supa. Adaugati si burta prefiarta si lasati sa fiarba inca 40 minute, pana burta este moale. Scoateti legumele din supa cu un cleste, eu morcovii i-am lasat ca ne place sa-i mancam, adaugati usturoiul pisat in mojar cu un strop de sare, lasati sa mai fiarba 10 minute, adaugati sare si piper dupa gust, lamaie (eu nu folosesc otet, dar specific pt ciorba este otetul) dupa gust. Amestecati galbenusurile cu smanatana si adaugati cate un polonic in timp ce amestecati cu un tel. Dupa ce ati diluat suficient smantana, opriti focul, lasati 2-3 minute si adaugati galbenusurile cu smantana si amestecati.(aveti grija sa nu se branzeasca) Adaugati si patrunjelul proaspat tocat si e gata de servire cu ardei iute si smantana dupa pofta inimii.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Ciorba de burta express

Postat de Ksenya

Ciorba de burta express

Se pune burta la fiert cu stockul de legume pentru 20 minute. intre timp calim morcovul in cele 2 linguri de ulei; cand a inceput sa aiba culoare portocalie intens spre aramiu, dam deoparte....

Citeste continuarea

Ciorba de burta la ceaun

Postat de Constelatialeu

Ciorba de burta la ceaun

mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2013, 13:02
Simonaa imi placee!
la 27.07.2013, 13:02
Dea
la 27.07.2013, 13:03
buna
la 27.07.2013, 13:18
delicioasa,si eu fac azi
la 27.07.2013, 13:20

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking