Ingrediente
- Am folosit:
- 1 kg burta prefiarta
- 1 os de vita
- 5-6 morcovi
- 1 radacina mare patrunjel
- 1/2 radacina telina
- o manuta de boabe de piper
- 3 foi de dafin
- o capatana usturoi
- 3 oua + 400 ml smamtana (la sfarsit)
- 1 ardei iute
- 4 cuburi Knorr de pui,
- otet
Mod de preparare
Am cumparat burta prefierta tocmai pentru ca nu mai facusem aceasta ciorba si nu am vrut sa stric ceva necuratand cum trebuie o burta nefiarta .Burta am dat-o intr-un clocot cu apa,sare si otet si apoi am aruncat apa,am clatit burta si am lasat-o deoparte.
Osul de vita l-am pus intr-o oala la foc impreuna cu morcovii,patrunjelul,telina,boabele de piper si foile de dafin si le-am lasat sa fiarba cam 2 ore,luand spuma formata din cand in cand.Dupa ce carnea a fiert,am strecurat zeama,carnea am taiat-o fasiute de pe os,am pus-o in zeama inapoi impreuna cu morcovii taiati rondele si am pus-o la foc din nou,am adaugat usturoiul curatat si zdrobit,ardeiul iute tocat marunt si burta si am lasat sa mai fiarba aproximativ 40 min.Dupa ce toate au fiert complet,am dat oala la o parte de pe foc,am lasat-o sa se odihneasca cateva minute bune,apoi am batut bine 3 oua,amestecate cu smantana si am inceput sa adaug cate putina ciorba peste ele,in asa fel incat sa aduc ouale si smantana din castron la o temperatura cat mai apropiata de ce era in oala,pentru ca oul sa nu se stranga si sa arate urat.Am dres ciorba si cu 4 cuburi Knorr de pui si putin otet,nu foarte mult pentru ca fiecare sa o poata face in farfurie dupa gustul propriu.
Desi pare o ciorba complicata (cel putin asa era in viziunea mea),astazi m-am convins ca nu e chiar asa si cu siguranta voi mai face si alta data.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|