Ciorba de burta "a la Flori"

Postat de flori24 in Ciorbe
30 Dec 2013 | 5765 vizualizari
Ciorba de burta "a la Flori"

Pana acum 2 ani nici nu vream sa aud de ciorba de burta:D. Am mancat odata la restaurant din greseala ospatarului care a incurcat comanda si mi-a placut :).Asa ca vin si eu cu o reteta adunata din mai multe retete de ciorba de burta din cartea de retete Bucatars.ro:)

Ingrediente

  • 1,5 kg de burta prefiarta
  • 4 oase de vita cu maduva (eu am pus 4 deoarece sunt micute)
  • 3 catei de usturoi
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1 bucatica de telina
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • leustean
  • 400 ml de smantana (eu am pus cu 20% grasime)
  • 4 galbenusuri
  • sare,piper, foi de dafin

Mod de preparare

Se spala burta in 2 ape  si se pune la foc mic cu  o lingurita de piper boabe ,3 catei de usturoi ,sare si folie de dafin .Din momentul cand incepe sa fiarba  se mai lasa vreo 30-40 de minute si dupa se stinge .

Oasele de vita se pun si ele la foc intr-o oala mai mare ,impreuna cu legumele  si condimentele .Se pastreaza un morcovel pe care il dam pe razatoarea mica si il calim.

Cand sunt fierte toate,strecuram supa si burta .Punem burta  inapoi cu supa de la legume strecurata si leusteanu  si o lasam sa dea in clocot si dupa inchidem focul.Intre timp cat se raceste supa amestecam galbenusurile cu smantana  si cu un polic o incorporam ..dar supa sa fie racita ( ultima data eu am facut o prostie mare cat capul meu am amestecat galbenusurile cu supa fierbinte...si nu sa mai apropiat nimeni de ciorbica:d ). Punem patrunjelu proaspat tocat si lasam sa se scurga si  morcovul calit  si gata :D.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta "a la Flori"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon

Postat de Zamfira

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon

Curăţaţi păstăile de fasole. Tăiaţi sau rupeţi capete păstăilor şi eliminaţi “aţele” de pe marginea acestora dacă ele există.Tăiaţi sau rupeţi păstăile în...

Citeste continuarea

Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica

Postat de merisor67

Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica

Cum se prepara Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica: Carnea am dezghetat-o, apoi am pus apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2013, 14:20
la 30.12.2013, 20:25
la 30.12.2013, 21:48

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking