Ciorba de burta alla Sidy

Postat de Sidy in Ciorbe
22 Feb 2011 | 9720 vizualizari
Ciorba de burta alla Sidy

Este ciorba cu care particip la concursul de aici....Daca va place, va rog frumos sa o votati. http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/?bid=BP00990

Ingrediente

  • 1 kg burta vita
  • 0,5 kg carne vita cu os
  • 3-4 morcovi
  • 1-2 radacina partunjel
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1/2 gulie
  • 1 ceapa
  • 1 caciulie usturoi
  • 2-3 felii de gogosari murati
  • 2 foi dafin
  • leustean
  • piper boabe
  • sare
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana
  • patrunjel verde
  • zeama de pe ardei iute( sau altceva cu ce vreti sa acriti)

Mod de preparare

Burta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe( o lingura) sare si 4-5 catei de usturoi. Din momentul cand incepe sa fiarba o lasam 30-40 minute, sa fiarba bine burta.

Intre timp punem carnea de vita la fiert in apa cu sare, adunam spuma si adaugam zarzavatul , mai putin un morcov pe care il razuim pe razatoarea cu gauri mici si apoi il calim in putin ulei pina lasa o culoare placuta portocalie.

Dupa ce sunt toate fierte, strecuram si supa si burta fiarta. Supa strecurata o punem din nou la fiert , adaugam burta fiarta, leusteanul si usturoi presat cam 6-7 catei ( dupa gust) , mai adaugam sare si piper daca este cazul si lasam sa dea in clocot apoi stingem focul sub ciorba.
Galbenusurile le amestecam bine cu smantana si un polonic de ciorba, apoi rasturnam compozitia in ciorba si invartim.

Gogosarul il taiem felii subtiri si il adaugam la ciorba impreuna cu morcovul calit.Amestecam si presaram deasupra patrunjelul tocat marunt si adaugam zeama de pe ardeiul iute, dupa gust.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta alla Sidy" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de bob cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63

Ciorba de bob cu afumatura proaspata

 Legumele se curata si se spala . Spalati carne afumata cu apa calduta . A noastra -din productie proprie , a fost data doar la un fum usor dupa ce a stat doar 3 zile la...

Citeste continuarea

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou

Postat de aliliana

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou

Legumele se spala si se pun la scurs. Cele care necesita a fi tocate, le tocam ( aici ma refer la ceapa, morcov, telina). Salata se spala bine la jet de apa, se pune la scurs si se rupe in bucati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2011, 07:51
super bun
la 22.02.2011, 08:33
Sidy, bafta la concurs! Chiar daca sustin alta reteta , ma bucur ca esti acolo
la 22.02.2011, 08:33
pacat ca nu putem sustine mai multe retete deodata....
la 22.02.2011, 08:47
arata bine..bafta in concurs
la 22.02.2011, 08:55

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking