Ingrediente
- 2 dovlecei medii
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina telina mica
- 2 oua
- 1 ceasca lapte
- 1 lamaie
- 1 legatura de marar
- 1 lingura ulei
- sare
- piper
- 2 l apa
Mod de preparare
Dovleceii se rad si se sareaza; se lasa sa se odihneasca 10 minute. Intre timp, se curata celelalte legume si se rad (eu am folosit robotul). Se calesc 2 minute legumele, cu exceptia dovleceilor, apoi se adauga apa si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga dovleceii, se dau in 2-3 clocote si se opreste focul. Se lasa sa se racoreasca. Cand compozitia a ajuns la temperatura camerei, se ia un bol separat, se bat ouale, se adauga laptele si putina zeama din ciorba, apoi se adauga in oala cu ciorba. Se potriveste de sare, eventual piper, se acreste cu zeama de lamaie si se presara marar praspat tocat. Eu prefer sa servesc ciorba asta la temperatura camerei, mai ales pe caldurile astea.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|