Ciorba de dovlecei a la grec

Postat de adnia in Ciorbe
28 Iul 2013 | 9056 vizualizari
Ciorba de dovlecei a la grec

E vara, e foarte cald...iar dovleceii, preferatii mei sunt la putere! Si cum tot incerc eu sa-i prepar in fel si chip, va prezint si aceasta reteta, foarte gustoasa si perfecta, zic eu!

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina mica
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • 2 l apa

Mod de preparare

 

Dovleceii se rad si se sareaza; se lasa sa se odihneasca 10 minute.  Intre timp, se curata celelalte legume si se rad (eu am folosit robotul). Se calesc 2 minute legumele, cu exceptia dovleceilor, apoi se adauga apa si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga dovleceii, se dau in 2-3 clocote si se opreste focul. Se lasa sa se racoreasca. Cand compozitia a ajuns la temperatura camerei, se ia un bol separat, se bat ouale, se adauga laptele si putina zeama din ciorba, apoi se adauga in oala cu ciorba. Se potriveste de sare, eventual piper, se acreste cu zeama de lamaie si se presara marar praspat tocat. Eu prefer sa servesc ciorba asta la temperatura camerei, mai ales pe caldurile astea.
Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei a la grec" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de miel reteta

Postat de panacris

Ciorba de miel reteta

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se...

Citeste continuarea

Ciorba de stevie (de post)

Postat de Patricia_Iordache_79

Ciorba de stevie (de post)

Punem 1 l de apa sa fiarba. Intre timp, curatam frunzele de strevie (lasam doar frunza, fara nervuri). Le spalam si le punem peste apa care fierbe. Lasam 1-2 minute, pana isi schimba usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2013, 21:07
buna ciorbica!
la 28.07.2013, 21:09
ce bine arata
la 28.07.2013, 21:21
la 28.07.2013, 21:22
la 28.07.2013, 21:23
Bya, acuma faci u reclama la colgate?

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking