Ciorba de fasole rosie, reteta simpla si gustoasa ca la mama acasa

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
8 Noi 2013 | 28633 vizualizari
Ciorba de fasole rosie, reteta simpla si gustoasa ca la mama acasa

Ciorba de fasole rosie, reteta simpla si gustoasa ca la mama acasa O reteta simpla si plina de savoare, ca la mama acasa. Fiecare lingura este o calatorie in bucataria copilariei, unde gustul autentic al ingredientelor si mainile maiestre ale mamei creau magie in farfurie

Ingrediente

Ingrediente pentru Ciorba de fasole rosie, reteta simpla si gustoasa ca la mama acasa:

  • 1 conserva fasole rosie
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 foaie de dafin
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri pasta de tomate
  • tarhon uscat
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Cum preparam Ciorba de fasole rosie, reteta simpla si gustoasa ca la mama acasa:

Curatam ceapa, morcovul si pastranacul.

Le spalam, ceapa se toaca marunt, morcovul si pastarnacul se taie rondele.

Calim legumele in ulei, punem foaia de dafin, sare si piper dupa gust, pasta de tomate.

Adaugam cca 1,5l apa in oala, lasam sa fiarba legumele la foc mic.

Cand sunt fierte adaugam fasolea rosie din conserva.

Mai dam cateva clocote, presaram tarhon uscat, partunjel verde tocat.

Stingem focul, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si servim.

Pofta buna!

Nu stiu daca o sa fiti si voi de acord, dar mie mi se pare ca Fasolea batuta cu ceapa caramelizata, asa... e cea mai buna mancare de post, dar nici o Salata de fasole verde cu maioneza nu ar fi rea :)

Dar de o Fasole cu ciolan afumat ce spuneti?

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole rosie, reteta simpla si gustoasa ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)

Postat de Ina75

Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)

Tocam marunt ceapa. Taiem fin usturoiul. Tocam ardeiul in cubulete mici. Pregatim aragazul si o cratita. Punem uleiul in cratita.Adaugam ceapa si calim timp de 1-2 minute. Punem...

Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de panacris

Tocanita de ciuperci

Ceapa se curata ,se taie rondele si se pune la calit in putin ulei si apa. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ardeiul tocat marunt si se mai lasa acoperit cca. 5 minute,  la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2013, 08:17
Buna tare ciorbita
la 08.11.2013, 08:33
la 08.11.2013, 08:55
ce buna o fi
la 08.11.2013, 09:37
Buna ciorbica!!
la 08.11.2013, 10:31
buna rau

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking