Ingrediente
- o cutie fasole in sos tomat(in reteta orig fasole alba 400gr pusa la inmuiat in apa de cu seara)
- un sfert de varza verde(poate fi si varza murata dar cred se schimba destul de mult reteta)
- citeva bete de telina
- o cutie de rosii in sos tomat
- un morcov
- o ceapa
- patrunjel verde
- supa instant
- paprika iute
- seminte de marar
- piper negru
- jumatate lingura de zahar
- 6 felii piine prajita sau crutoane sau bagheta crocanta
- parmezan ras pt gustul final
Mod de preparare
se taie legumele in bucatele destul de maricele. Se caleste in citeva linguri de ulei(in reteta orig ulei de masline)ceapa, se adauga morcovul si restul de legume +fasolea si se inabuse in sucul de la fasole. Se adauga varza, apoi si rosiile in sos tomat , apa cit sa cuprinda tot . Cind incepe sa fiarba se adauga condimentele +jumatate lingura de zahar si se lasa la foc mic sa fiarba, adaugind apa daca e necesar cam o ora. Se adauga feliile de piine prajita si se amesteca din cind in cind lasind la fiert pina se obtine o ciorba destul de consistenta.
Se serveste calda cu patrunjel verde si parmezan ras. Daca doriti sa nu fie de post puteti la inceput cind caliti ceapa sa puneti bacon la prajit. La tv fasolea dupa ce fierbe este impartita in doua: jumatate lasata intreaga iar cealalta jumatate data la blender facuta pasta si adaugata in ciorba. Eu facind-o din fasole la cutie am lasat-o intreaga toata. Sincer este excelenta, are un gust fantastic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole si varza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|