Ciorba de miel reteta a la Radu Anton

Postat de Sylvia in Supe/Ciorbe
21 Apr 2010 | 27504 vizualizari
Ciorba de miel reteta a la Radu Anton

Am preparat aceasta dupa ce a fost postata de Bucataras i pagina lui. Mi-am zis de cand am vazut-o ca este ciorba care trebuie sa o testez si va spun sincer ca a meritat pentru ca este minunata. O excelenta reteta de Pasti Ciorba de miel reteta

Ingrediente

  • git, coada, merg si bucati de carne cu os (orice in afara de muschii spatelui, carnea pulpelor si maruntaie, care ajung direct in friptura sau drob) eu am pus niste costite cu carne cam un kg,
  • 2-3 morcovi,
  • 1-2 pastirnac,
  • 1telina  mica,
  • 2 cepe (sau 3 legaturi de ceapa verde),
  • 100 gr orez,
  • 200 ml smintina,
  • 2 oua,
  • 2 legaturi de verdeata (leustean, tarhon) eu am pus de la borcan ca nu aveam verde,
  • 2 legaturi verzituri (stevie, loboda, untisor, macris, leurda) eu am pus 200 grame de macris ca asta am gasit sa cumpar aici  in Franta, 
  • 20 boabe piper,
  • sare,
  • 1 l bors (eventual 100 ml otet) eu ampus otet ,
  • 3 litri apa

Mod de preparare

 Preparare :  Spalam si pregatim bucatile de carne . Dupa aceae spalam si curatam zarzavatul . Eu le-am maruntit  cubulete iar telina si pastranacul le-am facut cu robotul.

   Se pune zarzavatul si carnea de miel la fiert in apa rece cu sare si piper  si se spumeaza de cate ori este cazul.  Reteta zicea sa lasam la fiert o ora, eu am lasat mai putin pentru ca era foarte frageda carnea, adaptati timpul in functie de carne. Dupa  aceea adaugam orezul spalat bine si verzitura tocata ( macris am avut eu ) . Dupa 15-20 de minute cand este fiert si orezul se adauga borsul ( daca aveti proaspat trebuie dat un clocot inainte ) eu am pus otet  . Daca  a scazut mai mult de 1 litru se completeaza cu apa sa nu fie prea consistenta ciorba. Se inchide focul si se drege cu smantana si oua, si sare daca trebuie,  si se adauga verdeata.

  Sincer a fost cea mai buna cioba de miel , mare maestru Radu Anton ……multumesc pentru reteta de Pasti bucataras, o voi repeta si anul viitor, anul acesta este a doua oara cand o fac .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta a la Radu Anton" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Ciorba cu dovlecei si loboda

Postat de Irina

Ciorba cu dovlecei si loboda

Curatati legumele si verdeturile si spalati-le bine.  Taiati marunt ceapa, dovleceii si verdeata, iar morcovii taiati-i rondele. Puneti pe foc un vas cu apa, adaugati ceapa, morcovii si...

Citeste continuarea

Bors taranesc de coada de vitel II

Postat de Ksenya

Bors taranesc de coada de vitel II

  Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata. Adaugam radacina de patrumjel, telina,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 21.04.2010, 20:06
asa o minunatie...n-as refuza ....
la 21.04.2010, 20:14
Ce bine ai sosit cu aceasta reteta..............zilele astea am in plan aceasta ciorbica, asa ca o voi salva si testa...................
la 21.04.2010, 20:57
Tare imi plac retetele lui Radu, am cartea lui si sint super haios scrise, clare, am facut si eu citeva. Ar fi bine sa o citesti, iti va placea.
la 23.04.2010, 17:49
Ccris am cartea, am lasat-o in Romania ca ii placea mamei foarte mult si nu am mai gasit sa cumpar alta. Are o arta si un simt al povestirii minunat si am apreciat retetele traditionale facute de maestru. Aveam unele retineri la cantitatile de materie grasa folosita dar nimic de comentat la nici o reteta , excelente toate
la 23.04.2010, 18:13
eu am primit de la cineva pe email cartea de bucata a lui a roman in format electronic,are la pagini si retete nu gluma

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking