Ingrediente
- git, coada, merg si bucati de carne cu os (orice in afara de muschii spatelui, carnea pulpelor si maruntaie, care ajung direct in friptura sau drob) eu am pus niste costite cu carne cam un kg,
- 2-3 morcovi,
- 1-2 pastirnac,
- 1telina mica,
- 2 cepe (sau 3 legaturi de ceapa verde),
- 100 gr orez,
- 200 ml smintina,
- 2 oua,
- 2 legaturi de verdeata (leustean, tarhon) eu am pus de la borcan ca nu aveam verde,
- 2 legaturi verzituri (stevie, loboda, untisor, macris, leurda) eu am pus 200 grame de macris ca asta am gasit sa cumpar aici in Franta,
- 20 boabe piper,
- sare,
- 1 l bors (eventual 100 ml otet) eu ampus otet ,
- 3 litri apa
Mod de preparare
Preparare : Spalam si pregatim bucatile de carne . Dupa aceae spalam si curatam zarzavatul . Eu le-am maruntit cubulete iar telina si pastranacul le-am facut cu robotul.
Se pune zarzavatul si carnea de miel la fiert in apa rece cu sare si piper si se spumeaza de cate ori este cazul. Reteta zicea sa lasam la fiert o ora, eu am lasat mai putin pentru ca era foarte frageda carnea, adaptati timpul in functie de carne. Dupa aceea adaugam orezul spalat bine si verzitura tocata ( macris am avut eu ) . Dupa 15-20 de minute cand este fiert si orezul se adauga borsul ( daca aveti proaspat trebuie dat un clocot inainte ) eu am pus otet . Daca a scazut mai mult de 1 litru se completeaza cu apa sa nu fie prea consistenta ciorba. Se inchide focul si se drege cu smantana si oua, si sare daca trebuie, si se adauga verdeata.
Sincer a fost cea mai buna cioba de miel , mare maestru Radu Anton ……multumesc pentru reteta de Pasti bucataras, o voi repeta si anul viitor, anul acesta este a doua oara cand o fac .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta a la Radu Anton" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|