Ciorba de perisoare a la grec

Postat de babi5 in Ciorbe
21 Sep 2013 | 4506 vizualizari
Ciorba de perisoare a la grec

Azi am facut o ciorbita buna tare si catitativ multa ..fiindca Duminica nu gatesc de ani de zile numai in cazuri de urgenta ...Am facut intr-o oala de 6 litri .

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1/2 telina
  • 3 ardei
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 600 gr carne tocata
  • 150 gr orez
  • 200 gr smintina
  • piper
  • rosii
  • sare
  • foi de dafin
  • vegeta
  • frunze de telina
  • 50 ml ulei
  • bors magic

Mod de preparare

Am curatat zarzavatul,ardeii si ceapa le-am spalat  bine si apoi le-am tocat.

Intr-o oala de 6 l. am pus uleiul si am adaugat zarzavatul lasind sa se caleasca usor ,apoi am adaugat  apa calda  ,foaia de dafin si am potrivit de sare ,vegeta si piper lasind sa fiarba .

Intre timp intr- un castron am pus carnea tocata  am adaugat sare, piper si albusul de la cele doua oua, am adaugat 0, 75 gr orez  pe care l-am spalat din timp.

Am amestecat totul bine apoi am modelat cu palmele umede perisoarele.

Le-am adaugat in oala si am lasat sa fiarba,aproape de terminare, am adaugat si rosiile taiate marunt si restul de orez .

Intr-un castron am golit smintina din cutie, am adaugat galbenusurile, am amestecat bine ,apoi cu un polonic luam din oala zeama si punem peste mestecind continuu,compozitia  astfel obtinuta  o punem peste ciorba ,potrivim cu bors cit de acra o dorim si asezonam cu frunze de telina.

Ciorbita este gata.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare a la grec" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de licurici_lra

Ciorba de perisoare a la grec

Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.  Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele. Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min. Morcovul...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de mihaelar63

Ciorba de perisoare a la grec

Rasolul de vita se opareste in apa clocotita. Se arunca apa. Se spala oala si bucata de carne si se pune la fiert in 2 l apa sarata. Se fierbe carnea pana cand incepe sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2013, 13:36
exact supa care imi place!!! arata foarte buna BAbi!!!pofta mare!!
la 21.09.2013, 14:19
Buna ciorbica ai facut Babi!
la 21.09.2013, 14:25
buna
la 21.09.2013, 14:44
foarte buna ciorbica!!!
la 21.09.2013, 14:52
ce bunatate

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking