Am curatat zarzavatul,ardeii si ceapa le-am spalat bine si apoi le-am tocat.
Intr-o oala de 6 l. am pus uleiul si am adaugat zarzavatul lasind sa se caleasca usor ,apoi am adaugat apa calda ,foaia de dafin si am potrivit de sare ,vegeta si piper lasind sa fiarba .
Intre timp intr- un castron am pus carnea tocata am adaugat sare, piper si albusul de la cele doua oua, am adaugat 0, 75 gr orez pe care l-am spalat din timp.
Am amestecat totul bine apoi am modelat cu palmele umede perisoarele.
Le-am adaugat in oala si am lasat sa fiarba,aproape de terminare, am adaugat si rosiile taiate marunt si restul de orez .
Intr-un castron am golit smintina din cutie, am adaugat galbenusurile, am amestecat bine ,apoi cu un polonic luam din oala zeama si punem peste mestecind continuu,compozitia astfel obtinuta o punem peste ciorba ,potrivim cu bors cit de acra o dorim si asezonam cu frunze de telina.
Ciorbita este gata.
Pofta mare!