Ciorba de perisoare din dovlecel

Postat de giorgi in Supe/Ciorbe
26 Mai 2012 | 7346 vizualizari
Ciorba de perisoare din dovlecel

Ingrediente

  • doi dovlecei nu prea mari
  • doi morcovi
  • 4 oua
  • 200 gr branza dulce
  • o cutie smantana, mica
  • un pastarnac
  • o felie mare de telina
  • doua legaturi de marar
  • zarzare sau bors sau lamaie
  • o ceapa
  • ardei verde si rosu
  • 5 linguri gris
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Dovleceii ii curatam de coaja ,de miez,ii taiem pe jumatate,rezultand patru bucati Trei jumatati le dam pe razatoare,stoarcem bine de zeama si amestecam cu doua oua ,sare,gris ,faina ,branza dulce si cateva fire de marar tocat fin.
Punem un vas cu apa la fiert sa avem la indemana sa completam ciorba.
Intr-un vas calim ceapa, tocata marunt ,in putin ulei (vreo 4-5 linguri) pana devine sticloasa.Punem radacinoasele tocate cuburi (morcov,pastarnac,telina..putem pune si radacina de patrunjel daca vrem).Picuram un pic de apa si lasam sa se inabuseasca acolo si sa fiarba pana se inmoaie .Punem jumatatea de dovlecel (pe care nu am dat-o pe razatoare) taiata cuburi .Completam cu apa fiarta cam cat vrem sa avem ciorbita de multa si adaugam sare.Eu am facut-o intr-un vas de 4kg.
Cand legumele s-au fiert punem perisoare de legume,  cam cat o nuca de mari si lasam sa fiarba cam 10 minute .In acest timp ,cat se ridica perisoarele deasupra si fierb , intr-un castron amestecam doua galbenusuri cu smantana si diluam cu cate o lingura din ciorbita fierbinte .Adaugam cu prudenta ,lingura cu lingura ,amestecand pana se infierbanta bine compozitia cu oua si smantana.Tragem de pe foc ciorbita,adaugam compozitia cu galbenusuri ,omogenizam usor ,punem si ce acritura folosim (zarzare,bors,lamaie) si mararul tocat ,mai dam cateva clocote si gata.Oprim focul si servim cu incredere.Perisoarele din dovlecel sunt un deliciu!
Putem folosi patrunjel sau telina dar acum e sezonul mararului ,el e vedeta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de miel reteta cu legume proaspete, tarhon si leustean

Postat de Bucataras

Ciorba de miel reteta cu legume proaspete, tarhon si leustean

Pregateste mai intai legumele! Toaca marunt morcovii, radacinile de patrunjel si pastarnac, telina si ceapa verde. Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si...

Citeste continuarea

Ciorba rosie cu perisoare de porc si grau

Postat de mihaelar63

Ciorba rosie cu perisoare de porc si grau

 Curatati si spalati legumele . Morcovii se taie cuburi mai marisoare Telina si ceapa  se feliaza . Caliti usoar ceapa , telina si morcovii . Sarati ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2012, 21:20
http://giorgig.blogspot.com/
la 26.05.2012, 21:50
interesant tare.
la 26.05.2012, 22:42
de asta chiar nu am mai auzit..super!
la 26.05.2012, 23:16
ce interesant
la 26.05.2012, 23:55

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking