Ciorba de salata verde

Postat de Zamfira in Ciorbe
25 Mar 2013 | 11239 vizualizari
Ciorba de salata verde

Unul din deliciile si ciorbele copilariei mele a fost aceasta minunata ciorba de salata verde. Este delicioasa atat calda cat si rece, cu paine sau cu mamaliguta. Salata verde, marar verde, usturoi, ceapa, smantana si putina afumatura (slanina de casa)...hmmm ce bunatate este aceasta reteta ardeleneasca.

Ingrediente

  • 1-2 capatani mari de salata verde
  • 4 l apa
  • 1 legatura mare de marar verde
  • 1 ceapa mare alba sau o legatura ceapa verde
  • 7-8 catei de usturoi sau o legatura usturoi verde
  • zeama de lamaie sau otet (dupa gust)
  • 150 ml smantana
  • 1 lingura faina
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • cateva feliute de slanina afumata
  • sare

Mod de preparare

Salata se spala bine de orice fel de impuritati, desfacand foaie cu foaie, apoi rupem in doua sau trei frunzele mai mari. Punem 4 l de apa la fiert cu putina sare, cand clocoteste adaugam salata, mararul verde tocat marunt, ceapa intreaga sau daca e ceapa verde o vom taia marunt (la fel procedam si cu usturoiul verde), daca folosim catei de usturoi ii vom taia pe acestia in doua pentru a accentua aroma de usturoi.

Pana cand fierbe zeama cu salata, pregatim o omleta cu slanina afumata. Prajim feliutele de slanina si turnam deasupra cele doua oua batute (cu sare si piper dupa gust), trebuie sa obtinem o omleta (papara) de consistenta tare.

Timp de fierbere pentru zeama si salata: 30-35 minute. Dupa acest timp de fierbere stingem focul si adaugam zeama de lamaie sau otet. Amestecam smantana cu faina, adaugam putin cate putin din zeama fierbinte apoi omogenizam totul, strecuram smantana in ciorba printr-o sita.

In final adaugam omleta tare cu slanina prajita, patrunjelul verde tocat marunt si mai dam in clocot ciorba pentru cateva minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Retete similare

Ciorba taraneasca de purcel

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de purcel

Radacinoasele, ceapa si ardeii se spala se curata si se taie marunt. Prajiti usor carnea in ulei si adaugati legumele maruntite. Sotati totul 5 minute si adaugati 2.5 l apa....

Citeste continuarea

Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express

Postat de simona72

Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express

Carnea de peste se taie bucati si se trece prin masina de tocat carne sau printr-un robot de bucatarie. Peste pestele tocat adaugam cozile de ceapa tocate fin, patrunjelul tocat marunt, oul, sare...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 25.03.2013, 21:26
O bunaciune
la 25.03.2013, 21:33
Mmmmm ciorba de salataaa
la 25.03.2013, 21:35
Una din ciorbele mele preferate ,si noi o facem la fel singura exceptie fiind si putin lapte
la 25.03.2013, 21:40
ma bucur ca ai dat carnatii pe ceva racoritor si delicios
la 25.03.2013, 21:43
Laura )) n-ai citit reteta...are slanina afumatata si prajita )))

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking