Ciorba de varza dulce cu jumari de slanina afumata

Postat de babi5 in Ciorbe
8 Iul 2014 | 6575 vizualizari
Ciorba  de varza dulce cu jumari de slanina afumata

O mincare ca la tara si pot doar sa spun ca este tare buna.si imi aminteste de copilarie numai ca mama o facea cu rantas si varianta mai saracacioasa

Ingrediente

  •  1,5 kg varza proaspata
  • 3 morcovi mai mari
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 ceapa mare( eu am folosit rosie din gradina)
  • 2 ardei galbeni grasi
  • 350 gr slanina afumata de casa
  • 1/2 kg rosii
  • 4 linguri pasta tomate(cca150 gr)
  • Sare
  • piper
  • vegeta
  • cimbru
  • marar verde
  • 100 ml ulei
  • 3 l apa

   

Mod de preparare

Zarzavatul , ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca.

Varza se curata se da intr-un jet de apa apoi se toaca marunt, rosiile se oparesc se curata de pielita si se toaca marunt. Slanina se taie bucatele se pune intr-o tigaie si se prajeste  bine apoi cu o paleta scoatem pe o farfurie cu un servet de bucatarie absorbant pentru surplusul de grasime.

Intr-o oala eu am folosit una de ( 5,5 l) se pune uleiul , ceapa tocata , ardeiul si zarzavatul cu 100 ml apa la calit lasam 10 min. apoi adaugam varza tocata si mai lasam  5 min. cu zarzavatul sa de caleasca.

Potrivim  de sare, piper, vegeta si cimbru apoi adaugam apa fierbinte si mai lasam sa fiarba 15 min.

Adaugam rosiile , jumarile de slanina si  pasta de bulion si mai lasam sa fiarba 10 min.

Asezonam  cu marar verde sau leustean.Este o ciorba tare buna.si v-o recomand cu drag.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza dulce cu jumari de slanina afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de burta la ceaun

Postat de Constelatialeu

Ciorba de burta la ceaun

mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu os de vita

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de perisoare cu os de vita

Osul de vita se opareste intr-o oala cu apa clocotita.Se scoate si se pune la fiert in apa rece cu sare si piper,se lasa la fiert la foc mic. Ceapa se toaca marunt,pastarnacul il taiem cubulete...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 08.07.2014, 20:54
Sățioasă!
la 08.07.2014, 21:01
like
la 08.07.2014, 21:08
Mala am venit la masa
la 08.07.2014, 21:11
delicioasa
la 08.07.2014, 21:12

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking