Ciorba din cap de vitel cu spanac , orez si tarhon

Postat de delia64 in Ciorbe
3 Iul 2014 | 4752 vizualizari
Ciorba din cap de vitel cu spanac , orez si tarhon

Aceasta reteta o stiu de la mama mea, este o ciorba racoroasa de nu te mai saturi, daca nu credeti incercati si veti vedea

Ingrediente

  • 1/2 cap de vitel
  • 200 gr. orez
  • 500 gr. spanac
  • 250 gr. smantana
  • tarhon verde
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 lingurita sare
  • piper dupa gust
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Se spala bine capul de vitel si se pune la fiert in apa  cu o lingurita de sare .

Se lasa sa fiarba incet si se spumeaza din cand in cand .

Curatam ceapa si o taiem marunt .

Spalam spanacul si il taiem fasii .

Spalam orezul si il lasam in apa rece la innflorit .

Cand carnea este fiarta strecuram zeama si lasam capul la racit .

Zeama se pune la fiert , adaugam ceapa si spanacul .

Carnita de pe capul de vitel o taiem bucatele si o adaugam in oala cu ciorba .

Batem ouale cu smantana  si zeama de la o lamaie , punem 2 polonice de ciorba peste ouale batute , amestecam sa se omogenizeze  , apoi  turnam peste ciorba .

Adaugam orezul , tarhonul si patrunjelul taiate marunt .

Condimentam cu piper si vegeta si mai lasam sa dea cateva clocote ,

Se serveste cu smantana si ardei iute .

Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din cap de vitel cu spanac , orez si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou

Postat de aliliana

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou

Legumele se spala si se pun la scurs. Cele care necesita a fi tocate, le tocam ( aici ma refer la ceapa, morcov, telina). Salata se spala bine la jet de apa, se pune la scurs si se rupe in bucati....

Citeste continuarea

Babgulyas cu carne de vitel

Postat de mihaelar63

Babgulyas  cu carne de vitel

Pentru grabirea procesului de pregatire am pus osul cu carne sa fiarba in apa cu sare in oala sub presiune . Am fiert in plus carnea sa fiu sigura ca este patrunsa . Legumele curatate si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2014, 17:29
la 03.07.2014, 18:20
kukibella
la 03.07.2014, 18:52
Ce-mi place tarhonul la ciorbite am mincat cu pui ciorbita si cu tsrhon la o buna prietena in Vintu de Jos
la 03.07.2014, 19:08
Babi si noua ne place tare mult tarhonul .
la 03.07.2014, 19:56

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking