Ciorba olteneasca de loboda

Postat de Toamna07 in Ciorbe
20 Mai 2013 | 5359 vizualizari
Ciorba olteneasca de loboda

Din nenumaratele optiuni de verdeturi din piata am ales, de acesta data,loboda atat de frumos colorata, pentru ciorba mea utila in cura de primavara. Loboda contine cantitati mari de vitamina A,K si C:exista 120-140 mg de vitamina C la 100 g planta..Este de aproape de doua ori mai concentrata decat kiwi si lamaia in aceasta vitamina. Pentru a valorifica bine acest continut bogat de viotamina C,este bine sa fie consumata si in stare proaspata,in salate,in amestec de unt aromat cu verdeturi.Loboda are proprietati diuretice accentuate,laxative si detoxifiante.

Ingrediente

  • 1 kg loboda
  • 2 morcovi
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legatura leustean
  • 3 oua
  • 1 litru bors
  • 100 ml smantana-optional
  • sare,piper

Mod de preparare

Spalati loboda si rupeti-o in fasii. Puneti-o intr-o oala cu morcovii curatati si taiati marunt.Acoperiti-le cu apa si fierbeti-le 15 minute,apoi turnati borsul fiert separat.Adaugati usturoiul si ceapa tocate marunt si lasati-le sa fiarba incet.

Amestecati ouale batute cu putina faina si turnati amestecul in ciorba prin strecuratoarea de ceai,ca sa obtineti zdrente de ou. Mai fierbeti inca 10 minute,picurati cativa stropi de ulei ,sare,piper,apoi opriti focul. Adaugati leustean,eventual smantana,la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba olteneasca de loboda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de coaste afumate

Postat de Constelatialeu

Ciorba de coaste afumate

Mai intai am taiat coastele in bucatele mai mici, le-am spalat cu apa calduta si apoi le-am pus sa fiarba in 4 l de apa. Cand a inceput sa fiarba si sa formeze spuma, am indepartat-o. Cat timp...

Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de pui si leustean

Postat de mihaelar63

Ciorba cu perisoare de pui si leustean

Curatati si spalati ceapa si morcovii. Feliati rondele morcovul. Taiati rondele ceapa. Sotati usor in ulei 2 cepe si morcovii  Adaugati orezul si puneti 2 l...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2013, 11:44
Buna racoroasa!
la 20.05.2013, 12:15
la 20.05.2013, 12:35
Imi place mult loboda de gradina , chiar o prefer salatei . Are frunzele catifelate si este foarte gustoasa
la 20.05.2013, 12:52
buna
la 20.05.2013, 13:00

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking