Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi

Postat de Sidy in Ciorbe
20 Feb 2013 | 8875 vizualizari
Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi

Bucataria ungureasca este variata, consistenta si rafinata. Mancarile nationale sunt ardeiate si piperate . Supele si ciorbele specific unguresti au la baza legume , crutoane sau galuste de mai multe feluri. Ele trebuie doar să deschidă apetitul mesenilor pentru felurile principale de mâncare. Va poftesc la o cioba fierbinte gustoasa si aspectuoasa:

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1-2 oua
  • 3 linguri faina
  • 1-2 l supa( de carne sau legume)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper negru Kotany
  • sare de mare
  • 1 lingura pasta crema Gulas iute
  • 1 lingura pasta ardei rosu- facuta in casa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura vegeta Bio

Mod de preparare

Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam  apa de pe ei, o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca.

Curatam ceapa si o taiem julien, apoi o sotam in putin ulei incalzit ,un minut.Adaugam pasta de ardei si pasta gulas, apa ramasa de la fiert cartofii si supa de carne.

Lasam sa fiarba cateva minute, la foc mic, acoperit.

Morcovii si patrunjelul ii curatam , ii spalam apoi ii taiem rondele si ii adaugam in ciorba care fierbe.

Lasam sa fiarba la foc mic , acoperit, 30 de minute pina cand zarzavatul este fiert.

Dupa ce s-au racit cartofii ii dam prin presa sau ii sfaramam cu furculita , ca pentru piureu.

Ii punem intr-un bol apoi , impreuna cu oul, faina si  sarea , ii omogenizam iar cu ajutorul unei lingurite .Mie mi s-a parut ca sunt prea tari galustele si nu se omogenizeaza , asa ca am mai adaugat un ou.

Formam in palma niste galuste mici ca si perisoarele, pe care le dam prin foarte putina faina.

Intr-o oala punem 2 l de apa la fiert cu o lingura vegeta Bio si in momentul cand aceasta clocoteste adaugam galustele din cartofi, lasam sa fiarba 10 minute, stingem focul si acoperim.Ele se vor ridica deasupra cand sunt fierte.

Galustele se vor mai umfla putin , din aceasta cauza nici nu le-am lasat in ciorba ci separat, in apa cu vegeta Bio.

La servire punem la o portie 3-4 faluste, ciorba fierbinte  si patrunjel verde tocat marunt, deasupra.

Servim cu ardei iute.

 Pofta mare sa aveti !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Retete similare

Ciorba cu perisoare de pui si leustean

Postat de mihaelar63

Ciorba cu perisoare de pui si leustean

Curatati si spalati ceapa si morcovii. Feliati rondele morcovul. Taiati rondele ceapa. Sotati usor in ulei 2 cepe si morcovii  Adaugati orezul si puneti 2 l...

Citeste continuarea

Ciorba de manzat

Postat de rocsi_1612

Ciorba de manzat

Spalam bucatile de os, carnea o spalam si o taiem bucatele mici. Intr-o oala punem apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul la carne si oase. Luam spuma ce se formeaza, apoi o acoperim cu un...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 20.02.2013, 17:07
Foarte faina ciorbita ta si prezentarea pe masura .
la 20.02.2013, 17:21
Super ciorba,ungureasca,romaneasca,buna sa fie!!
la 20.02.2013, 17:23
Buna
la 20.02.2013, 17:25
la 20.02.2013, 17:28
Minunata,ador mancarea ungureasca in general

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking