Ciuperci cu usturoi la gratar

Postat de nadina73 in Aperitive / Garnituri
4 Iul 2010 | 14007 vizualizari
Ciuperci cu usturoi la gratar

cum eu sant inebunita cu ciupercile incerc tot ce se poate ,orice varianta,iar care imi plac vi la impartasesc si voua cu tot dragu' sa le incercati

Ingrediente

  • 700 g ciuperci champinion
  • sare
  • piper
  • sos de soia 4 linguri
  • usturoi
  • ulei de masline 2 linguri
  • praf de usturoi
  • smantana
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata ciupercile si se scot piciorusele.

Piciorusele se toaca sau se taie marunt si se poate face altceva din ele sau le puneti taiate in congelator si le folositi alta data,eu mereu fac asa.

Ciupercile curata se spala bine si se sareaza se pipereaza si se pudreaza si cu praful de usturoi(depinde cat de aromat va place)se pun intr-o tava de gratar cu putin ulei si sos de soia(ii da o aroma grozava sosul de soia)se lasa sa se prajeasac pe ambele parti.

Prima data se pun cu palaria in jos adica cu burtica in jos dupa care se intorc,altfel tot sucul cel bun ramane in tava.

Se curata usturoiul si se piseaza bine apoi se amesteca cu sare si se amesteca bine

se pune cate putin ulei ca si la maioneza apoi se pune apa in cazul in care e de post sau smantana daca nu e de post si patrunjel verde.

Se servesc atat  calde cat si reci ,simple sau cu o garnitura de orez,cartofi,sau chiar cu o bucata de carne prajita odata cu ciupercile ,asta in cazul in care nu e de post.

Daca  nu va incap toate ciupercile odata in tava ,a doua oara se pune  din nou sosul de soia dar fara ulei.

Sant grozave ,cel putin asta e parerea mea

ciupercile sant grozave orcium ar fi gatite ele

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu usturoi la gratar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Frigarui de pui

Postat de Meea

Frigarui de pui

       Înainte de toate, asigurați-vă că ați lăsat bețele pentru frigărui la înmuiat în apă rece pentru cel puțin 30 de minute dacă doriți niște...

Citeste continuarea

Pulpe de iepure la CrockPot, cu ciuperci la gratar

Postat de Oana

Pulpe de iepure la CrockPot, cu ciuperci la gratar

Zdrobiti bobitele de ienibahar si piper intr-un mojar; Ungeti pulpele de iepure cu 2 linguri de ulei de masline si asezonati-le cu ienibahar, sare si piper;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2010, 17:41
astea mama le-ar papa repede repede
la 04.07.2010, 18:05
ce bune sunt..... ciuperci cu usturoi..... ne-bu-ni-e....
la 04.07.2010, 19:05
ciuperci..yam, yam
la 04.07.2010, 19:14
Cu astea ma dai pe spate !Pe cat de usor sunt de facut pe atat de bune sunt.Mi-ai lasat apa-n gura
la 04.07.2010, 20:15
Si mie imi plac ciupercile foarte mult! Iar la gratar sunt delicioase!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking