Ingrediente
- Clatite
- 150 gr faina (scria 100 dar eu zic ca e prea putin )
- 25 gr cacao
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingura zahar pudra
- 2 oua
- o lingura unt topit
- 300 ml lapte
- 1 lingurita esenta vanilie
- Crema Chantilly
- 250 ml smantana grasa
- 2-3 linguri zahar pudra
- 1 lingurita esenta vanile
- -Caramel
Mod de preparare
Intr-un bol marisor cernem faina impreuna cu cacaua. Facem o gropita in mijloc si adaugam zaharul, untul topit si racit, ouale batute usor si omogenizam. Adaugam treptat laptele impreuna cu esenta, sarea si amestecam doar cat s-avem o compozitie omogena. Lasam compozitia la temperatura camerei timp de 30 minute.
Pentru crema batem smantana intr-un bol impreuna cu zaharul si esenta. Lasam la rece.
Intr-o tigaie antiaderenta topim putin unt. Luam cate un polonic din compozitie, punem in tigaie si miscam tigaia incat compozitia sa imbrace baza tigaii complet. Rumenim usor pe ambele parti.(mi-au iesit vreo 10 clatite)
Ungem cu un strat de crema jumatate de clatita, trecem cealalta jumtate peste si impachetam (sau simplu..rulam clatita). Picuram caramel sau sos de ciocolata si..pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu cacao, crema Chantilly si caramel - La multi ani, Rocs!" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (48)
|