Intai am pregatit cocoseii: i-am spalat si curatat bine, dupa care i-am pus intr-o tava.
Am condimentat cocoseii cu sare si piper si ierburi aromate: rozmarin, salvie, tarhon, cimbru, in cantitati nu foarte mari, pentru ca fiecare planta in parte are o aroma destul de puternica.
Am folosit cartofi ca garnitura, asa ca am curatat si spalat vreo 5-6 cartofi, destul de mari, pe care i-am taiat apoi in sferturi.
Am aranjat cartofii in tava, pe langa cocosei si i-am condimentat si pe ei.
Am stropit totul cu foarte putin ulei si vin alb si am pus tava in cuptor.
Dupa 45 de minute am scos tava din cuptor si am stropit carnea si cartofii cu zeama ce s-a scurs. Am mai lasat-o cat sa se rumeneasca frumos carnita.
Am scos cocoseii pe un platou si am aranjat de jur-imprejur cartofii. Am stropit masa si cu nitel vin, ca sa alunece mancarea mai bine!
Pofta buna si voua!