Cocosei cu ierburi aromatice la cuptor

Postat de Irina in Pui
30 Ian 2014 | 11294 vizualizari
Cocosei cu ierburi aromatice la cuptor

Am remarcat mai demult la Sylvia o reteta de cocosel la cuptor si mi-a atras atentia, mai ales ca tot ma uitam si eu prin magazine dupa ei...cocoseii! :) Va spun de la inceput ca au fost foarte buni la gust si carnita tare frageda. Mai mult de atat, i-am preparat cat se poate de simplu, doar cu plante aromatice si putin vin alb, iar garnitura a fost din cartofi facuti tot la cuptor.

Ingrediente

  • 2 cocosei
  • ierburi aromate
  • 5-6 cartofi mari
  • 1 pahar de vin alb demisec
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper 

Mod de preparare

Intai am pregatit cocoseii: i-am spalat si curatat bine, dupa care i-am pus intr-o tava. 

Am condimentat cocoseii cu sare si piper si ierburi aromate: rozmarin, salvie, tarhon, cimbru, in cantitati nu foarte mari, pentru ca fiecare planta in parte are o aroma destul de puternica. 

Am folosit cartofi ca garnitura, asa ca am curatat si spalat vreo 5-6 cartofi, destul de mari, pe care i-am taiat apoi in sferturi.

Am aranjat cartofii in tava, pe langa cocosei si i-am condimentat si pe ei.

Am stropit totul cu foarte putin ulei si vin alb si am pus tava in cuptor.

Dupa 45 de minute am scos tava din cuptor si am stropit carnea si cartofii cu zeama ce s-a scurs. Am mai lasat-o cat sa se rumeneasca frumos carnita.

Am scos cocoseii pe un platou si am aranjat de jur-imprejur cartofii.  Am stropit masa si cu nitel vin, ca sa alunece mancarea mai bine! 

Pofta buna si voua! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocosei cu ierburi aromatice la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui cu smantana

Postat de gicuta69

Pui cu smantana

Carnea de pui spalata si portionata o punem la fiert in apa cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Cu 10 minute inainte de preparare, scoatem carnea si o lasam sa se scuga bine. O...

Citeste continuarea

Frigarui de pui cu iaurt si sofran

Postat de mitinita

Frigarui de pui cu iaurt si sofran

Pieptul de pui se taie in bucati egale. Sofranul se amesteca cu apa fierbinte si se lasa deoparte cateva minute. Pieptul de pui se amesteca cu sucul de lamaie, iaurtul si sofranul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2014, 17:47
yumyyyy!!!!!!!!!
la 30.01.2014, 17:58
ce cocosei aratosi )
la 30.01.2014, 17:58
cocosei... ))
da, ne-ai convins
la 30.01.2014, 18:00
Cand am citit ''cocosei'' ma si gandeam ca ti-ai tras salba cu cocosei de aur...mancate`as
la 30.01.2014, 18:10
buni cocosei ai facut

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking