Cod bachalau la gratar cu cartofi zdrobiti

Postat de cristeena20 in Peste
27 Aug 2012 | 3394 vizualizari
Cod bachalau la gratar cu cartofi zdrobiti

E una din retetele de cod care imi palc cel mai mult... Dar cred ca in Romania e greu de gasit cod ( trebuie sa fie cod sarat sau congelat dar gros)

Ingrediente

  • 3-4 felii de cod
  • 500 gr cartofi mici pentru fiert in coaja
  • 2 ardei grasi rosii sau verzi
  • ulei d emasline
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper, otet

Mod de preparare

- Codul , daca e sarat de tine la desarat cu 3 zile inainte in apa rece si cand e gata, se pune pe gratar. Apoi se rupe fasii potrivite .( e important ca codul sa fie gros ). Se pune deoparte. Coacem pe gratar si ardeii grasi apoi ii curatam si ii rupem fasii.

- cartofii mici si rotunzi (albi  dar sunt buni si cei rosii) se sareaza si se dau la cuptor sa se coaca  cam o ora. Cand sunt bine copti se scot si se zdrobesc (eu ii iau intr-o manusa de bucatarie in palma si le dua cate un pumn:D ) . Se pun intr-un castron si se presara cu ulei de masline, se adauga usturoi pisat, sare, piper, pestele maruntit si ardeii copti rupti si ei fasii (ardeii sunt facultativ..mie imi palce cu ardei). Se acopera vasuçl si se agita toate ingredientele impreuna sa ia gust unul de la altul.se poate adauga putin otet de asemenea.

- se serveste  cu vin rosu sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod bachalau la gratar cu cartofi zdrobiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulouri de butterfish, cu crochete de paine prajita, crema de ciuperci by Delaco, ridichi si crema de aceto balsamic

Postat de AlexTeacher

Rulouri de butterfish, cu crochete de paine prajita, crema de ciuperci by Delaco, ridichi si crema de aceto balsamic

Intindeti feliile de peste afumat pe un tocator; Adaugati peste acestea crochete de paine prajita unse in prealabil cu crema de branza cu ciuperci, frunzele...

Citeste continuarea

Pateu de butterfish afumat

Postat de RuxyRux

Pateu de butterfish afumat

Ouale se fierb 5 sau 6 minute pana devin tari. Se alege pestele, se pune in blender, impreuna cu untul, uleiul de masline, galbenusurile, mustarul, turmericul si piperul. Se mixeaza pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2012, 00:33
la 27.08.2012, 00:57
am citit la Cristi ca la voi codul e ori sarat ori afumat
la 27.08.2012, 01:12
Da..codul de obicei se gaseste in supermarket sarat si uscat -arata ff ciudat si miroase destul de rau. Dar se inmoaie in apa rece timp de 3-4 zile si apoi se baga la congelator. Si e destul de scump (de la 8-16 euro pe kilogram). Se mai poate cumpara si congelat direct (desarat) dar e mult mai sucmp. De obicei eu cumpar o bucata de cod mare intreaga...si o tin la congelator. Uneori ajunge chiar la 25 euro o bucata mare. DAr e ff buna.
la 27.08.2012, 09:48
arata tare bine
la 27.08.2012, 09:49
ce bine arataaaa

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking