Cod bachalau la gratar cu cartofi zdrobiti

Postat de cristeena20 in Peste
27 Aug 2012 | 3400 vizualizari
Cod bachalau la gratar cu cartofi zdrobiti

E una din retetele de cod care imi palc cel mai mult... Dar cred ca in Romania e greu de gasit cod ( trebuie sa fie cod sarat sau congelat dar gros)

Ingrediente

  • 3-4 felii de cod
  • 500 gr cartofi mici pentru fiert in coaja
  • 2 ardei grasi rosii sau verzi
  • ulei d emasline
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper, otet

Mod de preparare

- Codul , daca e sarat de tine la desarat cu 3 zile inainte in apa rece si cand e gata, se pune pe gratar. Apoi se rupe fasii potrivite .( e important ca codul sa fie gros ). Se pune deoparte. Coacem pe gratar si ardeii grasi apoi ii curatam si ii rupem fasii.

- cartofii mici si rotunzi (albi  dar sunt buni si cei rosii) se sareaza si se dau la cuptor sa se coaca  cam o ora. Cand sunt bine copti se scot si se zdrobesc (eu ii iau intr-o manusa de bucatarie in palma si le dua cate un pumn:D ) . Se pun intr-un castron si se presara cu ulei de masline, se adauga usturoi pisat, sare, piper, pestele maruntit si ardeii copti rupti si ei fasii (ardeii sunt facultativ..mie imi palce cu ardei). Se acopera vasuçl si se agita toate ingredientele impreuna sa ia gust unul de la altul.se poate adauga putin otet de asemenea.

- se serveste  cu vin rosu sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod bachalau la gratar cu cartofi zdrobiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de somn la ceaun

Postat de panacris

Ciorba de somn la ceaun

Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...

Citeste continuarea

Macrou in sos de rosii si usturoi

Postat de merisor67

Macrou in sos de rosii si usturoi

  Eu am prtegatit inainte un pui si am pastrat supa, asta nu inseamna ca reeta trebuie facuta cu supa neaparat. Spalam macroul il evisceram si ii inlaturam capul. Tapetam o tava cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2012, 00:33
la 27.08.2012, 00:57
am citit la Cristi ca la voi codul e ori sarat ori afumat
la 27.08.2012, 01:12
Da..codul de obicei se gaseste in supermarket sarat si uscat -arata ff ciudat si miroase destul de rau. Dar se inmoaie in apa rece timp de 3-4 zile si apoi se baga la congelator. Si e destul de scump (de la 8-16 euro pe kilogram). Se mai poate cumpara si congelat direct (desarat) dar e mult mai sucmp. De obicei eu cumpar o bucata de cod mare intreaga...si o tin la congelator. Uneori ajunge chiar la 25 euro o bucata mare. DAr e ff buna.
la 27.08.2012, 09:48
arata tare bine
la 27.08.2012, 09:49
ce bine arataaaa

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking