Cod negru în frunze de banan

Postat de Satisfyyourcravings in Peste
27 Ian 2013 | 3856 vizualizari
Cod negru în frunze de banan

Este unul dintre preparatele cele mai gustoase pe care le-am încercat vreodată!

Ingrediente

Pentru pește:

  • 2 bucăți de cod negru (steak)
  • 20 grame unt
  • 2 roșii mici decojite, fără semințe, tocate în cuburi
  • 1 fir ceapă verde tocată rondele
  • 100 grame frunze de banan
  • ulei de măsline
  • sare/ piper

Pentru sos:

  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 2 fire de ceapă tocată rondele
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 50 grame chives tocat mărunt
  • 1 chilli mic, fără seminţe, tăiat rondele
  • 1 căţei de usturoi tocat fin

Pentru garnitură:

  • 100 grame fasole verde
  • 10 grame unt
  • 2 căţei de usturoi curăţaţi și tocați mărunt
  • sare/ piper

Mod de preparare

Frunzele de banan se clătesc pentru 1 minut cu apă fierbinte, pentru a le face ceva mai maleabile. Se rup în 2 bucăţi destul de mari cât să acopere complet bucăţile de peşte. 

Centrul fiecărei frunze se unge un ulei de măsline. Se aşează bucăţile de peşte în centrul fiecăreia, se sărează şi se piperează, se așează roșiile și ceapa verde, iar deasupra, untul. Se aduc marginile frunzelor de banan peste pește astfel încât acesta să fie acoperit complet. Se sigilează capetele cu scobitori. 

Se așează într-o tavă și se introduc în cuptorul preîncălzit la 215 grade Celsius pentru 10-15 minute. 

Sosul se obține prin combinarea tuturor ingredientelor. Se sărează.

Pentru garnitură, se fierbe fasolea verde în apă cu sare pentru 3 minute. Se spală sub jet de apă rece 1 minut. 

Într-o tigaie, se încălzeşte untul. Când nu mai face spumă, se adaugă usturoiul. Se infuzează uleiul 2-3 minute. Se adaugă fasolea și se sotează 3-4 minute. Se sărează și se piperează. 

După ce se scoate peştele de la cuptor, se taie/ rup frunzele de banan pentru a expune carnea. Se toarnă deasupra sosul obținut anterior și se servește cu garnitura de fasole verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod negru în frunze de banan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Calamari umpluti

Postat de RuxyRux

Calamari umpluti

Calamarii se curata, se spala si se lasa la scurs. Combinam condimentele, eventual se macina mai fin prin rasnita. Se dau prin masina de tocat toate felurile de peste, eu mai intai sa le pun...

Citeste continuarea

Cod la cuptor si gratin de legume

Postat de comanligia

Cod la cuptor si gratin de legume

Pestele l-am spalat,l-am asezat intr-o tava si l-am condimentat cu toate ingredientele,am stropit cu  ulei de masline.Am dat tava la cuptor si dupa putin timp am pus peste ceapa taiata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2013, 15:28
ce amestec de arome, cred ca te lingi efectiv pe degete!
la 27.01.2013, 15:37
Ca de obicei Adriana, ai aranjat şi prezentat cu mult gust. Nici nu mă îndoiesc de cât de bun trebuie să fie codul. Bravo
la 27.01.2013, 15:41
Mulţumesc!
la 27.01.2013, 15:41
Minunat.Bravo
la 27.01.2013, 15:53
arata perfect

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking