Condiment pentru carne de pui Za`atar

Postat de biancas76 in Conserve
26 Iul 2010 | 6487 vizualizari
Condiment pentru carne de pui Za`atar

"Za'atar este un condiment specific Orientului Mijlociu. Se prepara prin amestecarea unor ierburi (uscate sau proaspete) de genul: cimbru, oregano, maghiran la care se mai adauga sare si seminte prajite de susan, obtinandu-se astfel za'atar verde".

Ingrediente

  • 4 lingurite oregano uscat
  • 4 lingurite maghiran uscat
  • 4 lingurite cimbru uscat
  • 2 linguri patrunjel uscat
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura rasa boia dulce
  • 1 lingurita rasa curcuma
  • coaja rasa de la 2 lamai (uscata)
  • 100 gr susan

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele in masina de cafea si se mixeaza pana condimentul devine pudra. Se toarna intr-un bol.
Intr-o tava (fara grasime) se prajeste susanul, putin peste 5 minute.
Macinati si susanul in masina de cafea, dar scurt, nu trebuie sa devina pulbere, doar sa se sparga semintele un pic. Puneti susanul in bol peste condiment si amestecati bine.Pastrati za'atar intr-un borcan inchis.

Daca ti-a placut reteta noastra "Condiment pentru carne de pui Za`atar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

Postat de simona72

Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

Cele doua tavi mari ale aragazului le-am captusit cu hartie de copt Rosiile, le-am ales pe cele mai frumoase, sa nu aibe pete, sa nu fie stricate, le-am spalat si le-am uscat cu prosop curat de...

Citeste continuarea

Mazare pentru iarna conservata in saramura

Postat de Constelatialeu

Mazare pentru iarna conservata in saramura

Daca ai gradina, pui si niste mazare, asa sa fie ca nu se stie. O culegi, o desfaci si apoi te apuci sa o conservi. Boabele de mazare se pun in strecuratoare si se spala sub jet de apa, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2010, 00:49
Bun, foarte bun,si eu folosesc. Am primit de la niste prieteni dar n-am incercat sa fac. Buna idee!
la 26.07.2010, 08:46
extraordinar!
si eu imi mai fac sg condimentele (la fel - din diverse ierburi aromate uscate insa de acesta nu stiam cu susan) super! bv!
la 26.07.2010, 09:57
Am citit despre acest condiment. Excelent ca te-ai gandit sa-l pregatesti in casa!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking