Confit de canard (rata conservata)

Postat de Brindusa in Conserve
8 Ian 2011 | 13777 vizualizari
Confit de canard (rata conservata)

Recunosc ca mi-a fost foarte greu sa traduc numele acestei specialitati frantuzesti. De aceea am lasat-o in original. Confit-ul e o metoda de a conserva carnea bine cunoscuta si la noi. In acelasi mod punea bunica carnea de porc, in untura si o pastra pana vara intr-o oala mare (ii zicea garnitza) sau chiar in borcane de sticla. La francezi lucrul asta se face din rata (de, fiecare cu porcul lui).

Ingrediente

  • 2 pulpe de rata
  • 3-4 linguri de sare mare
  • 500 ml grasime de rata (eu nu am gasit si am pus ulei de masline)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 crenguta de cimbru

Mod de preparare

Prima zi: Presara pulpele de rata bine de tot cu sare, pe toate partile. Pune-le intr-o tava, acopera-le si lasa-le la frigider pana a doua zi (intre 24 si 72 ore)

A doua zi: Incalzeste cuptorul la 190 C (mediu). Sterge bine pulpele de sare si pune-le intr-o tava  pentru cuptor. Pe ele pune usturoiul, rozmarinul si cimbrul. Toarna uleiul deasupra, ca sa le acopere. Acopera tava cu folie de aluminiu si pun-o in cuptor pentru 2-3 ore, sau pana ce carnea este foarte moale.

Lasa la racit si mananca-le asa, sau pune-le in frigider pana la 3 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Confit de canard (rata conservata)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Castraveți murați rapid

Postat de panacris

Castraveți murați rapid

Castraveții se spală, apoi se taie la capete, pentru a se mura rapid și uniform. Pe fundul borcanelor se așează crenguțe de mărar și cimbru, apoi se umplu cu castraveți. Usturoiul...

Citeste continuarea

Porumb de lapte conservat

Postat de panacris

Porumb de lapte conservat

Știuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2011, 18:08
Ce reteta interesanta...
la 08.01.2011, 18:10
A fost saptamana pulpelor
la 08.01.2011, 18:43
ce bunataate..ceva de genul face si mama din carne de gasca
la 08.01.2011, 18:45
bei tre sa fie buna zic si eu
la 08.01.2011, 19:00
Excelenta reteta eu iau confit de canard gata facut de la magazin si apoi folosesc c abaa de reteta la diverse combinatii cu legume dar nu am pus retete ca mi se prea ca prea nu am facut eu mare lucru in plus o sa pun sa vedeti ce bunatati se poate face cu aceste confit de canard delicios

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking