Ingrediente
- 1 conopidă mijlocie
- 1canăde lapte
- 2 l de apă
- 2 linguriţe de sare
- Pentru sosul de brânză:
- 100 g brânză de vaci moale(sau urdă, ricotta)
- 100 g de caşcaval tare ras
- 3 linguri de unt
- 3 linguri de făină
- 3 linguri de smântână
- 1 cană de lapte
- 1 cană de apă în care a fiert conopida
- sare
- piper
- 50 g parmezan ras
- frunze de mărar(opţional)
Mod de preparare
Spălaţi bine conopida şi o lăsaţi în apă rece să iasă eventualelel impurităţi. După ce aţi rupt-o bucheţele o puneti la fiert în apa clocotită cu sare şi adăugaţi 1 cană de lapte. Cât timp fierbe, 10 minute, porniţi cuptorul la 180 grade C. Pregătiţi şi vasul în care veţi pune conopida şi sosul de brânză, ungându-l cu puţin ulei de măsline.
Într-un alt vas puneţi la topit untul şi adăugaţi făina. Amestecaţi cu un tel, turnaţi lapte şi o cană din apa în care a fiert conopida. Adăugaţi caşcavalul, sarea si piperul şi amestecaţi până ce devine consistent. Opriţi focul si lăsaţi sosul să se răcească puţin.
Puneţi conopida scursă bine în vasul pregătit. De îndată ce sosul s-a mai răcit, amestecaţi şi brănzade vaci şi smântăna. Turnaţi sosul peste conopidă şi lăsaţi la cuptor 10-20 de minute(depinde de cuptor). Adaugati şi restul caşcavalului răzuit şi mai lăsaţi 10 minute la cuptor..
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|